Microsoft Outlook of Outlook Express?

Mijn Microsoft Outlook is ineens verschrikkelijk traag geworden en het duurt ruim 5 minuten (echt waar, ik overdrijf niet) om hem op te starten. Heb al van alles geprobeerd om het op te lossen (virusscans/overbodige programmas verwijderen, tijdelijke bestanden verwijderen/checken op spyware/etc.) niets lijkt het op te lossen. Aangezien Outlook Express helemaal normaal opstart overweeg ik deze te gaan gebruiken ipv Microsoft Outlook.

Maar kan ik dan ongestraft doen of raak ik dan van alles en nog wat kwijt???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mochten de bovenstaande adviezen niet voldoende effect hebben dan adviseer ik je je registerbestanden op te schonen. Zoals je aangeeft heb je programma's verwijdert en hierdoor zou het zo kunnen zijn dat je register aan een opschoonbeurt toe is. Dat wil zeggen, lege registersleutels verwijderen en het register defragmenteren. Verder weet ik niet of je je pc op spyware en Trojans hebt gecheckt? Meer info over registers opruimen, trojan en spyware checks zie bronnen. bron eindigt op 40734 eerst om besmetting uit te sluiten. bron eindigt op 55 daarna om (nieuwe) besmetting te voorkomen. Wat ook nog kan werken is de ingebouwde diagnose-tool van MS Office. Dit wil ook nog weleens wat sterke verbeteringen van de prestaties van je Outlook brengen. Dit kun je vinden in MS Outlook onder help, office diagnostische gegevens. Ook het uitvoeren van Windows/Microsoft Update kan sterke verbeteringen in de performance van je pc bewerkstelligen. Als je alles hebt gedaan is het misschien een goed idee om regelmatig een backup te maken van belangrijke bestanden en wellicht je pc eens een keer aan een grote onderhoudsbeurt te onderwerpen. Misschien doe je dat al, maar dat kan ik van hier uit niet zien, dus vandaar de tip. Een stappenplan daarvoor vind je op de websites van Schoone Pc

Bronnen:
http://nucia.eu/forum/showthread.php?t=40734
http://www.nucia.eu/forum/showthread.php?t=55
http://www.schoonepc.nl/
http://www.schoonepc.nl/optim/register.html

Ja, je inbox en verzonden items en dergelijke, die staan er uiteraard niet in. Idem voor je adresboek (hoewel je die uiteraard gewoon kun importeren). Verder kun je het volgens mij straffeloos doen.

Ik zou Microsoft Outlook gebruiken. Hier heb je, als het goed is voor betaald. Bovendien heb je het erbij gezet. Als je het dus niet gebruikt, zou ik het weggooien. Maar als je het wilt weggooien heb je de installatie cd nodig. Wat ik dan als eerst zou proberen is om Microsoft Outlook opnieuw te installeren. Back-up wel eerst je mail en contactpersonen. Dit staat in C:\Documents and Settings\JOUW NAAM\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\outlook.pst / archive.pst Zorg er wel voor dat je verborgen bestanden en mappen weergeeft. (Extra > Mapopties > weergave > verborgen bestanden en mappen weergeven) Daarna de CD erin, outlook weggooien en weer installeren. Als die het dan nog niet doet, kun je kijken of Outlook express beter werkt.

Je zou ook eens kunnen controleren of je veel grote berichten hebt. Sorteer je inbox en verzonden items eens op grootte en kijk of je berichten groter dan 1 Mb weg kunt gooien. Als Outlook start, laadt het je berichten. Het kan zijn dat dat lang duurt, omdat je mailbox erg groot is geworden.

Wat je ook kan doen is iets heel anders. Het feit dat je een windows computer hebt wil niet zeggen dat je microsoft software hoeft te gebruiken. Heel veel mensen zijn bijvoorbeeld overgestapt op firefox als browser i.p.v. Internet explorer. Zo heb je ook een mailvariant: thunderbird. Deze is van dezelfde makers als firefox en werkt razendsnel. Ik gebruik thunderbird al jaren met veel plezier. Het enige dat je hoeft te doen is downloaden, installeren en instellen. Het kost net als firefox niks en het is een heel veilig programma. Zie bron voor download adres...

Bronnen:
http://www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100