hoe werkt een torent?

ik wou een game downloaden en toen moest ik wat doen met een torent, wat is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een torrent is een gezamenlijke download. Dat betekent dat je samen met andere aan het downloaden bent. Iedereen downloadt verschillende deeltjes en geeft die door aan elkaar, waardoor de aanbieder minder hoeft te versturen. De officiële BitTorrent client is te vinden in de bron.

Bronnen:
http://www.bittorrent.com/

Met programma's als uTorrent of Bittorent, kan je hele kleine .torrent bestanden downloaden. Die zijn te vinden op een site als www.piratebay.com Dus 1. Download een programma om torrents te downloaden: http://www.utorrent.com/intl/nl/ 2. Ga naar http://thepiratebay.org/ typ je gewenste bestand in, en open het. Nu wordt het als het goed is gedownload.

Een torrent is een klein bestandje. Ik noem het voor het gemak een ticket. Wat je dan nog nodig hebt is een torrent client. Dat is een programma die een torrent bestand kan lezen. Als je dan dat torrent bestand met de torrent client opent word vanzelf het bestand dat je oorspronkelijk wilde hebben gedownload naar je pc.

hey. als je torrents wilt downloaden dan heb je daar een programma voor nodig zoals Bittorrent of Utorrent. als de torrent klaar is dubbel klik je er op. vaak met games moet je een rar of zip bestand openen daar heb je dit programma voor nodig ''winzip''er zijn natuurlijk ook andere programma's waar mee het kan om het spel te spelen zonder een cd of dvd te gebruiken heb je Deamon Tools voor nodig. ik hoop dat je er wat aan hebt

Bij een torrent staat het te downloaden materiaal eigenlijk niet op internet. (Daarom is het ook zo'n grijs gebied wat betreft legaliteit.) Een torrent website biedt slechts torrent bestandjes aan. Dit zijn een soort adressenboekjes met daarin IP-adressen van mensen die dit bestand aanbieden, en een tracker (=een computer die de adressenboekjes up-to-date houdt.) Die tracker is meestal niet van de website zelf, dus die kan nog steeds zeggen dat hij nergens iets mee te maken heeft. Programma's als Bittorrent of uTorrent kunnen met dit torrent bestand uit de voeten en beginnen meteen te controleren welke adressen reageren en wie de bestanden in kwestie geheel of gedeeltelijk al in het bezit heeft. Vervolgens stuurt degene die het bestand al heeft (ook al is zijn eigen download pas halfweg) stukjes informatie door naar jouw computer. Hier komt dus geen website aan te pas-> je maakt direct verbinding met de computer van andere bittorrent gebruikers. (Vandaar dat torrent onder peer-2-peer technieken valt.) Jij stuurt tijdens het downloaden de informatie die je al hebt ook weer door naar de gebruikers die jouw stukjes nog niet hebben. Als je vervolgens heel het bestand binnen hebt wordt je een 'seeder' en help je de mensen die het bestand nog niet volledig binnen hebben, net zolang tot je je torrent programma afsluit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100