Hoe stel je een backup van MS SQL Server 2005 correct in?

De software die ik gebruik maakt op een MS SQL Server enkele databases aan. Er is momenteel geen MS SQL Server specialist hier en ik wil alvast kijken of ik de backup goed kan instellen vanuit MS SQL Server.

Als ik rechtsklik op de database en ik kies Tasks -> Backup dan heb ik 3 opties:

- Full backup
- Transaction log
- Differential

Ik heb nu van alle databases de optie "Full Back up gemaakt".

Op welke manier moet ik nu verder gaan zodat bijvoorbeeld elke nacht de backup op dezelfde locatie gebackupped wordt?

Ik zag van eerdere backups bijvoorbeeld bestanden: KPMASTER5_backup_201111222000.trn

Ik snap dat dit een transaction log bestand is en ik neem aan dat hierin de wijzigingen zitten. De datum wordt kennelijk door MS SQL server toegevoegd.

De hamvraag voor 10 punten: Hoe stel je dit correct in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je Database van enige omvang is (en dat is bij jou meen ik het geval), kun je m.i. het best Incrementeel backuppen (en eventueel elke maand, of elke week, een Full Backup). Allen de verschillen (wijzigingen) t.o.v. de vorige backup worden dan opgeslagen, zodat je met de laatste Full Backup en de incrementals altijd een volledig herstel kunt bewerkstelligen. Je kunt in het dialoogvenster voor de Incremental de locatie kiezen. Toegevoegd na 37 seconden: Lees, waar incremental staat differential. Toegevoegd na 17 minuten: Reinier heeft natuurlijk volkomen gelijk met zijn opmerking dat de Backup het best op een andere machine kan staan. Nog beter is het om de backup of externe harde schijven (of ouderwetse tapes) te zetten die buiten het pand bewaard kunnen worden. Toegevoegd na 1 dag: Je zou twee maintenance plans moeten maken (daarvoor moet je ‘Agent XPs’ met een query aanzetten), eentje voor de wekelijkse Full Backup en eentje voor de zes doordeweekse incremental/differential backups. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms178127(SQL.90).aspx

Poging; Microsoft SQL Server database backup Vanaf Microsoft SQL Server 2005 wordt de SQL Agent niet meer meegeleverd. Met dit tool was het o.a. mogelijk om geautomatiseerde backups van de database te maken. Met behulp van de Windows Task Scheduler en SQLCMD.EXE is nog steeds mogelijk een T-SQL script te schrijven waarmee backups kunnen worden gemaakt. Dit zal voor veel gebruikers van Microsoft SQL Server Express echter een te complexe oplossing zijn. Voor degene die op een eenvoudige wijze periodiek een database backup willen laten maken heeft het bedrijf Pranas.NET echter een uitstekend en eenvoudig te gebruiken programma ontwikkeld: SQLBackupAndFTP. Het programma is bijzonder geschikt voor het geautomatiseerd maken van een dagelijkse backup van de Logicworks CRM database(s). Ook kunnen de backup- bestanden vervolgens automatisch worden gekopieerd naar een externe FTP-server en wordt een e-mailbericht verzonden met het resultaat van de uitgevoerde backup actie. De software is gratis te gebruiken voor het maken van maximaal 2 database backups. Nederlandse handleiding,zie link U gebruikt DISK ??? groet Toegevoegd na 13 minuten: Verder nog(link 2)

Bronnen:
http://support.previder.nl/algemeen/handle...
http://www.logicworks.nl/pdfs/howto/mssql2...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100