De datum van vandaag staat in J3 - maar jij verwijst naar J3 via een zogenoemde 'relatieve verwijzing'.
Dat wil zeggen dat die J3 meeschuift als de cel waarin de formule staat meeschuift. Schuif jij de cel met de formule een regel naar beneden, dan verandert die J3 vanzelf in een J4.
Daar gaat het mis.
Oplossing: gebruik een 'absolute verwijzing'. Dat doe je door dollartekens in je verwijzing op te nemen. De rij- en kolomaanduidingen veranderen dan niet mee wanneer een cel op een andere plek komt te staan.
In jouw voorbeeld: niet =(J3-D5), maar =($J$3-D5).
Toegevoegd na 6 minuten:
Overigens zou het nog duidelijker worden wanneer je niet naar J3 (of $J$3) verwijst. Want eigenlijk wil je helemaal niet naar J3 verwijzen, toch? Stel dat je over een jaar je formules opnieuw bekijkt. Dan zit je echt even te puzzelen waarom je nu toch naar J3 verwijst.
Wat je eigenlijk wilt is: de huidige datum gebruiken.
Dat kan automatisch met de functie VANDAAG(). In jouw voorbeeld verander je dus =($J$3-D5) in =(VANDAAG()-D5). Dan zeg je direct wat je eigenlijk bedoelt, waardoor je formules veel duidelijker worden.
--
Als je niet wilt dat je altijd de huidige datum gebruikt, dan moet je natuurlijk wel de te gebruiken datum ergens neerzetten. Maar ook dan kun je je formules duidelijker maken.
Zet je datum in J3, net als nu. Klik één keer op J3. Linksboven zie je nu een vakje waarin J3 staat. Klik in dat vakje, en verander die J3 in een naam die aangeeft wat je bedoelt - type daar bijvoorbeeld Begindatum in (of verzin een andere goede naam).
In je formules verander je dan =($J$3-D5) in =(Begindatum-D5).
Zo'n soort formule is ook superduidelijk. En een naam (zoals Begindatum in dit voorbeeld) is automatisch een 'absolute verwijzing', en geen 'relatieve verwijzing'.