Hoe kan je buiten op straat met je laptop internetten op een niet beveiligd netwerk?

Als je met je laptop wilt internetten in een hotel met wifi moet je een wachtwoord bij de receptie vragen, heb ik gehoord. Maar op straat, op een bankje zeg maar, kan je geen wachtwoord vragen. Hoe gaat dat daar dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je op straat een niet beveiligd netwerk weet te vinden dan kun je inderdaad zonder wachtwoord toegang tot internet krijgen. Netjes is het niet, maar het is vrij dom van mensen om een netwerk open te laten. Het schijnt in Nederland niet eens strafbaar te zijn volgens een recente uitspraak. In een hotel of bij cafés of restaurants waar ze gratis internet als service willen aanbieden is het soms ook niet beveiligd, maar in andere gevallen kun je een tijdelijke toegangscode bij de receptie of de bar aanvragen. Ik werk veel in diverse theaters en daar hangt de toegangscode meestal wel ergens bij de kleedkamers.

Als het goed is als er geen wachtwoord is kun je gewoon daarmee verbinden zonder wachtwoord. Maar als het een beveiligde hebt dan gaat het moeilijk!

niet dus he De meeste routers zijn beveiligd je treft maar zelden eentje aan die niet beveiligd is en bovendien is het inbreken ook als is ie onbeveiligd als het gaat om een particulier wifi verbinding je kan wel een dongel kopen met een gsm verbinding maar dat is traag en duur Je kan in de mcdonald gaan zitten daar is wel gratis wifi zeggen ze wellicht zijn er andere bedrijven die gratis wifi aanbieden maar dat zijn er niet veel. in friesland is er tegenwoordig en test met wifi in de trein misschien dat dat in de toekomst gemeengoed word

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100