ik wil de stem uit liedjes halen, maar krijg het niet voor elkaar. kan iemand dit ook voor je doen?

winamp
wavepad
auditcity
alles geprobeerd. iemand een gouden tip. of kan je het laten doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het weghalen van stem uit een liedje lukt alleen als de stem in het stereosignaal netjes in het midden staat en er weinig of liever geen ruimtelijk klinkende galm. In de goedkope kleine vocal killers wordt het linker kanaal normaal doorgelaten, terwijl het signaal van het rechter kanaal met weglating van lage tonen in tegenfase bij het linker kanaal gemengd wordt. als je de juiste hoeveelheid rechts signaal bij links signaal mengt zullen alle geluiden die in het midden van het stereobeeld staan precies worden uitgedoofd. De muziek die niet in het midden van het stereobeeld stond wordt minder verzwakt, waardoor dat hoorbaar blijft, terwijl het laag van het linkerkanaal gewoon door gaat. Je hebt dan dus een MONO signaal dat je voor karaoke kan gebruiken, maar het resultaat zal altijd kunstmatig blijven klinken en dus ook nog mono. Dit principe kan je ook bereiken met b.v. Audacity, maar dan moet je dus heel wat knippen, plakken en overzetten naar mono. Het zal duidelijk zijn dat van liedjes waar de stemmen niet allemaal op de zelfde plek midden in het geluidsbeeld staan, of waar veel ruimtelijke galm op is toegevoegd dat het daar nooit goed mee zal lukken. Met een mengpaneel voorzien van faseschakelaars op de ingang kun je de bovenstaand resultaat eigenlijk eenvoudiger bereiken, vergeet niet beide kanalen naar één aux-rail te mengen voor het gewenste mono signaal.

Met de karaoke software van van Basco, kan het lukken. Is gratis te downloaden. Je kunt zoeken op karaoke.

Dit is bijna niet te doen! En mocht er software bestaan, dan krijg je het nooit op goede kwaliteit. Je kunt beter zoeken op instrumental/instrumentaal of karoke versie.

Audacity: (stemmen zijn helaas nog wel iets hoorbaar) - importeer het gewenste liedje (mp3), als het goed is zie je nu 2 sporen staan (bij een stereospoor) - klik op het zwarte omgekeerde driehoekje links naast de bovenste spoor - selecteer 'stereospoor splitsen' - klik op de onderste spoor - ga naar 'effect' boven in het menu - selecteer 'spiegelen' - klik op het zwarte omgekeerde driehoekje naast het onderste spoor en selecteer 'mono' - klik op het zwarte omgekeerde driehoekje naast het bovenste spoor en selecteer 'mono' - klik op de play-knopje en voila! Ik raad je aan om toch goeie instrumentele versies te zoeken, deze hebben geen hoorbare stemmen. Probeer bijv. Youtube. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100