Hoe krijg ik mijn computer werkend in het buitenland.

neem telkens een computer mee op vacantie hongarije,met gewoon nederlandse xp erop,in het huis is internet aansluiting,maar het werkt niet ,zou toch moeten werken???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals anderen hier al aangeven, het kan absoluut niet aan de taal van je Windows liggen. Sterker nog, even een andere Windows erop gooien zal vrijwel altijd zorgen dat je zeer onnodig een hoop gegevens kwijt bent, in het beste geval alleen instellingen en dergelijke, in het slechtste geval wordt (afhankelijk van hoe er geïnstalleerd wordt) de schijf geformatteerd wat kan leiden tot verlies van alles wat erop stond. Er zijn veel verschillende 'soorten' internetverbindingen. Voor alle internetverbindingen is hetnodig om de juiste instellingen te hebben. Het verschilt natuurlijk wat die instellingen inhouden, daarom is het haast onmogelijk deze vraag te beantwoorden. Het kan heel goed zijn dat ergens een gebruikersnaam / wachtwoord moet worden ingesteld. Het kan ook zijn dat een router gebruikt wordt, maar dat die beveiligd is op een bepaalde manier, waardoor je niet zonder meer verbinding kunt krijgen. Je zegt dat het wel werkt met een Hongaarse Windows XP, op basis van de hier gegeven informatie is het eigenlijk niet te verklaren waarom dat zo is, uitgezonderd de taal is er niet veel verschil tussen de ene windows en de andere, tenzij er ook nog eens sprake is van twee verschillende versies van Windows. Ik houd het uiteindelijk dan ook op: Informeer bij de internetprovider / systeembeheerder wat voor instellingen dienen te worden gebruikt (bijv.: gebruikersnaam en wachtwoord), vraag eventueel eenmalig ter plaatse hulp om deze instellingen op je Nederlandse Windows te doen en schrijf zonodig op wat men dan veranderd, zodat je het zelf later ook zou kunnen doen. Toegevoegd na 8 minuten: Tijdens het typen van mijn antwoord kwam Etab met een antwoord dat denk ik tot nu toe het meest voor de hand ligt, ik raad je dan ook aan om in overweging te nemen dat je IP-adres misschien nu 'vast' ingesteld staat en hij eigenlijk op 'dynamisch' moet staan of misschien juist andersom. Zie reactie hieronder:

Gelukkig maakt de taal van Windows niets uit als je wilt internetten.

Ik neem aan dat je computer werkt maar je internet niet? Misschien dat je een abonnemebt nodig hebt in Hingarije om gebruik te maken van het internet daar? Heeft in ieder geval niets te maken met je OS (Windows XP).

Heb je je Ip adres niet static staan?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100