Hoe kun je een pc compleet formatteren? Ik heb al vaak gehad dat ik dat wil doen door een nieuwe Windows te installeren, maar dan heb ik er gewoon 2 ?

Ik wil echt alles verwijderen zodat hij terug is zoals toen ik hem had gekocht. Ik heb de recovery-CD met Windows XP. Maar ik heb dat al eens geprobeerd, en ik kreeg als resultaat dat ik 2 Windows had, de oude en de nieuwe. Hoe moet ik het precies aanpakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

download de freeware hirensbootcd pak hem uit, brand de iso op een cd'tje. ( geen programma om de Iso te branden ? dan kan je CD burner XP downloaden, ook freeware ) start je pc op met cdrom, en op de cd zal je diverse software vinden om je disk te formateren :) ik gebruik zelf meestal één van de partitiemanagers daarvoor. verder staat er op die cd nog veel leuke software voor pc's in problemen :) ( een must have ;) ) Toegevoegd na 4 minuten: Als je echt schrik hebt dat iemand op je pc nog diep zou gaan zoeken naar jou gegevens ( wat kan met de juiste tools ) dan kan je beter dat doen wat Zoekertje aanraadt. dan is het echt onmogelijk nog ooit data van jou terug te halen :)

Bronnen:
http://cdburnerxp.se/en/download
http://www.hirensbootcd.org/download/

ga naar Dos-mode (via run cmd) en toets: format c (er vanuit gaande dat je al je besturingen e.d. op c hebt staan).

opstarten via de cd, dan format c, daarna nieuwe windows installeren.

De windows CD opstarten. Dan krijg je een scherm waarbij je alle partities van je schijf ziet. (ziet er ongeveer zo uit: http://3.bp.blogspot.com/_e8AOZTg8Z20/TOFfDNOKIuI/AAAAAAAAADQ/LZuX4iTXvKY/s1600/xp+install+5.gif). Verwijder alle partities met de toets die erbij vermeld staat (er staat iets als "druk d om de partitie te verwijderen). Als het goed is blijft er nu nog 1 groot blok "ongepartitioneerde ruimte" over. Dit betekend dat je hele schijf leeg is en gebruikt kan worden. Nu moet je een knop vinden waarmee je daar windows op kunt installeren. Zal wel iets zijn als "windows installeren op ruimte".ongepartitioneerde Toegevoegd na 33 seconden: Zal wel iets zijn als "windows installeren op ongepartitioneerde ruimte". - Sorry voor de typfout.

Ga naar de volgende website ,download het programma Darik's Boot and Nuke ,brand dit zoals uitgelegd op de website ,start met die cd op en echt alles zal er vanaf worden geveegd. http://www.dban.org/download Groet:Zoekertje

Darik's Boot and Nuke even downloaden, ben je gegarandeerd van alles af.

Bronnen:
http://bit.ly/gP0U57

als je een acer hebt kan je tijdens het opstarten op alt+F10 trommelen (iet 1 keer maar meerdere keren snel achter elkaar) dan wordt acer erecovery opgestart je kan dit ook doen door naar start/alle programma's/acer/acer erecovery management

Bronnen:
mij en mijn acer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100