Hoe zit dat met de ondersteuning van Word bestanden op de Macbook Pro? Zie ook extra uitleg!

Ik denk erover na om een Macbook Pro 13" te halen, alleen vraag ik me wel een aantal dingen af. Als ik bijvoorbeeld word-bestanden van de HP laptop die ik nu heb wil overzetten op de Macbook Pro, worden ze dan zonder problemen geopend, of moet ik Office voor Apple daarvoor halen? En dan ook nog een klein vraagje, zo heb je bijv. Microsoft Office voor de computers en laptops, maar wat voor een programma wordt er gebruik op de Macbook Pro om zulke bestanden te maken, zoals word, powerpoint,excel etc.? En staan ze er dan automatisch op of moet je ze ook nog kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om de bestanden te kunnen bekijken en bewerken zoals ze zijn opgemaakt, heb je daarvoor Microsoft Office for Mac. Deze moet je los aanschaffen. Apple heeft wel Word, Excel en Powerpoint alternatieven (respectievelijk Pages, Numbers en Keynote); deze moeten ook apart worden aangeschaft.

Je kan ook nog OpenOffice voor de Mac gebruiken. Waarschijnlijk opent die ook nog wel MS Office bestanden maar met rare compatibiliteitsproblemen.

standaard zit er geen office pakket op een mac, dus geen iwork en geen microsoft office. deze 2 pakketen zijn commercieel, die moet je appart aanschaffen (109 euro voor microsoft office en 48 euro voor iwork). je hebt ook open office, maar de compatibiliteit met microsoft bestanden is niet geweldig en je hebt geen technische ondersteuning. en ja, iwork is de "office" van apple ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100