Kunnen je ouders je verbieden om een game te kopen.

Ik wil heel graag portal 2 kopen maar ik kan niet internetbankieren en mijn ouders verbieden me het te kopen. Mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang jij nog geen 18 bent hebben je ouders het uiteindelijk voor het zeggen, hoe jammer dat ook is. Ik zou nog eens met je ouders overleggen of je het toch mag kopen, en waarom het niet mag. Succes!

Ja, je ouders beslissen over alles wat jij doet tot je 18 bent. En tot je 21 bent zijn ze financieel verantwoordelijk voor je. Als je als 12 jarige in de winkel iets koopt heb je daar eigenlijk toestemming voor nodig van je ouders, maar er kan van uitgegaan worden dat je dit doet met toestemming van je ouders. Dus hoeft het niet altijd gecontroleerd te worden. Hoop dat je nu genoeg weet ;).

Uiteraard mag dat... Als je minderjarig ( < 16?) bent val je onder hun verantwoordelijkheid en dus gaan zij daarover. Maar, voor je ouders: Ik persoonlijk denk dat ALS ik een spel door mijn kinderen zou laten spelen, dan zou portal héél hoog op mijn lijstje staan, want dat is 90% breinbrekend puzzelen en reactievermogen trainen en oog-handcoordinatie, en heeft maar bar weinig met geweld te maken. Bijna alle andere "shooters" zijn 95% alles overhoop knallen wat voor je bloederige geweren komt. Portal is een game uit duizenden - puzzelen bij uitstek, met een flinke scheut actie erin om je alert en gespannen te houden. Fantastisch spel. (Ik ben overigens 31.) Toegevoegd na 4 minuten: Overigens is de AMERIKAANSE leeftijdsgrens: 10 jaar en ouder. Niet 16, niet 18, maar 10. Gezien de paranoia in de Amerikaanse leeftijdsgrensinschattingen zal dit spel waarschijnlijk voor Nederland voor "alle leeftijden" verklaard worden. Als ze zelfs in Amerika al zeggen dat het voor kinderen van 10 al niet meer bar en boos is... Toegevoegd na 46 minuten: Ik zou BLIJ zijn als mijn kind Portal wilde spelen in plaats van call of duty en crysis rommel :)

ja ze kunnen het je verbieden, maar jij kan vragen waarom. probeer samen tot een oplossing te komen (een andere game ofzo) als ouders alleen maar verbieden is dat ook niet helemaal bevorderlijk voor jullie relatie. en probeer het ook van hun kant te bekijken, wat als het jouw kind was?

Jonger dan 16 (niet 18 zoals boven is geantwoord) dan kunnen je ouders dat verbieden. Ouder dan 16, dan kunnen ze dat niet. Dat is het antwoord feitelijk.

portal is inderdaad wel een goed spel ik snap n niet waarom je het niet mag kopen ik zou eens vragen welk spel je dan wel mag kopen en als je dat echt wil en het mag echt niet dan heb je nog speciale oplossingen bijvoor beeld het via internet downloaden voor je pc

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100