Hoe sorteer ik dit in Excel?

Ik heb nu een Excel sheet die er zo uit ziet

januari februari
Productnaam - aantal verkocht Productnaam
Product1 - 12 Product 2 - 144
Product2 - 13 Product 1 - 12
Product3 - 24 Product 3 - 44


Nu vraag ik me af; hoe sorteer ik nu op de twee kolomnamen tegelijkertijd zodat product 1 op 1 regel terecht komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je selecteert een kolom en drukt op het knopje alfabetisch sorteren. dit is een A met daaronder een Z en een pijl ernaast zoals je in de bron kan zien. verder staan in de bron meerdere voorbeelden om te sorteren

Als de data in verschillende kolomen staan, kan je eerst januari nemen en deze sorteren. (zie tekening). Daarna doe je hetzelfde voor februari. Toegevoegd na 52 seconden: Let er wel op dat je de header row aanvinkt, indien je deze mee in je sort range hebt gedefinieerd.

Ik zou hiervoor de maanden en onder elkaar zetten in een lijst en daarvan een draaitabel/pivot table maken. Sorteren werkt alleen goed als je iedere maand dezelfde producten verkoopt, er dus geen product bij komt of af valt. Verkoop je in een maand een bepaald product niet, dan klopt je sortering helemaal niet meer, tenzij je waarde 0 opneemt als verkocht aantal Zie hieronder wat ik bedoel. Deze oplossing is voor de toekomst veel handiger. Iedere maand gewoon een regel per product toevoegen en de draaitabel 'refreshen' via de rechtermuisknop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100