Ik wil in Excel komma's vervangen door punten omdat er bedragen als tekst moeten worden ingelezen hoe gaat dat?

zoeken en vervangen in excel lukt niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zoeken vervangen in Excel werkt wel, maar waarschijnlijk is het getal wat er nu staat de uitkomst van een formule. Kopieer de getallen dus eerst als waarde/value (copy>paste special>value) en doe dan zoek-vervang. Let wel op dat als je een . in duizendtallen hebt, het in twee slagen uitvoert. dus eerst zoek , en vervang door # (als voorbeeld) dan zoek . vervang door , dan zoek # vervang door .

voor je gegevens in een cel ingeeft plaats eerst een apostrof ( ' ). Excel ziet deze celwaarde dan als tekst.

Als je eerst in de celeigenschappen van de kolom waarin de cijfers staan aangeeft dat het Tekst is, dan worden de cellen als tekst behandeld ook al staat er in cijfer. Dan kan je zonder probleem de punten in komma's veranderen. Die celeigenschappen kan je wijzigen door de kolom te selecteren, met rechts te klikken op de kolomnaam en dan te kiezen voor Celeigenschappen en Getal. Sluit af met OK. Toegevoegd na 3 minuten: in cijfer = een cijfer.

Verander de kolommen door de kollommen te selecteren die je als bedrag wilt zien klik op de rechter muisknop en kies celeigenschappen en kies getal of financieel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100