welke problemen kunnen ontstaan als verschillende bedrijven met verschillende erp systemen proberen door afstemming van hun bedrijfsprocessen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij veel bedrijven zijn processen vastgelegd in ERP systemen. Oa logistieke, financiële, HR systemen zijn vaak van de grote EPR leveranciers zoals SAP of Oracle. Er zijn tegenwoordig zoveel samenwerkingen tussen bedrijven die verschillende systemen gebruiken. Het is dus niet ongewoon. Soms kan je standaard componenten hiervoor gebruiken, maar vaak heb je wat hulp nodig van consultants die je erbij kunnen helpen. Magnus is een goed bedrijf die alles van SAP weet.

Bronnen:
http://www.magnus.nl/mtcsite/Services/SAP+...

wat mis kan gaan: Er zal een soort interface (vertaalslag / koppeling) moeten zijn tussen beide systemen, die kan niet goed werken Soms zijn codes voor taken / processen niet goed overgenomen. Soms komen de gegevens van A niet in de interface, waardoor B ze er niet uit kan halen, of andersom. ALs A codes aanpast en dat niet afstemt met B gaat het fout. Dat zijn de dingen die bij ons gebeuren, maar het hangt ook wat af van wie A en B zijn en welke systemen ze gebruiken en waar het precies over gaat. Professionele ondersteuning is zeker aan te bevelen. En je moet nadenken over te volgen acties en / of back-up voor het geval de interface echt plat ligt of heeft gelegen.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100