Wat is de eenvoudigste en snelste manier om een pc op te schonen?

Ik heb een laptop die ik meestal gebruik maar ik heb ook nog een oude desktop, deze is alleen supertraag geworden (voor een documentje printen mag ik met opstarten e.d. wel een uurtje uittrekken). Deze pc wil ik nu helemaal schoonmaken en eigenlijk alleen nog de basisdingen er op laten (word, IE, Windows). Wat is de veiligste manier om dit te doen? Ik wil geen back-up maken van het geheel en geen bestanden beschadigen (word, belasting, etc.). Nagenoeg alle belangrijke muziek-/foto-/videobestanden staan al op een externe harde schijf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de Windows CD van die desktop, opnieuw installeren. Anders Cccleaner en programma's deinstalleren.(die je ooit nadien hebt geinstalleerd, zoasl bv msn, andere mediaplayers..Verlopenvirusscanners..)

Zorg ervoor dat minimaal 10-15% op de harde schijf leeg is en dat de schijf geen fouten heeft, maar om het snelst te krijgen, is de pc opnieuw met XP SP3 of evt met W7 te installeren echt het meest snelle met het beste resultaat. - XP SP3/W7 - drivers - patches - virusscanner - Browser (FF, IE, Chrome, ... ) - MS of Open Office Toegevoegd na 4 minuten: Opschonen van de PC (dus als je hem niet opnieuw wilt/kunt installeren) door alle restore points te verwijderen, overtollige software, temp-files en internet cache te verwijderen; harde schijf testen op fouten, defragmenteren. Voor XP is minimaal 512 MB geheugen (eigenlijk 1 GB) nodig om je PC enigzins vlot te laten lopen. PC's met minder geheugen zullen met XP/W7 nooit snel worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100