is er iets voor Engelse Windows om te zetten in NL?

ik heb een engelse versie van XP, is er een progje of tool om alleen de taal met de knoppen ( eventueel meer ) om te zetten naar Nederlandse text?

dit scheelt mij anders om hem opnieuw te installeren.
heb een 2e hands laptop met Engelse taal gekocht ( origineel engels geleverd ) draait verder goed maar zou graag de knoppen in het Nederlands willen.

iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat een zogeheten Multilingual User Interface Pack (door Microsoft afgekort als MUI), zowel voor Windows als Office-software. De meertalige interface is samen met Windows 2000 geïntroduceerd en kwam later ook beschikbaar voor andere versies van Microsofts besturingssysteem, waaronder Windows XP Professional. Voor de Home-editie van Windows XP is echter geen taalpakket voorhanden. Bovendien is het language pack alleen bestemd voor de Engelstalige versie. Microsoft verkoopt de taalpakketten niet los via de winkel. De MUI-aanvulling wordt alleen als bundel (zes cd's) verkocht in combinatie met volumelicenties. De language packs vinden voornamelijk hun weg naar bedrijven en instellingen, die grote hoeveelheden licenties afnemen van Microsofts besturingssysteem. Voor consumenten is er overigens ook een mogelijkheid om eraan te komen: wanneer zij een nieuwe pc laten samenstellen door hun computerleverancier kunnen zij hun wensen kenbaar maken en er het taalpakket als OEM-versie op laten zetten. U heeft uw versie van Windows XP Professional waarschijnlijk niet bij een Nederlandse computerwinkel gekocht, want daar ligt de Nederlandstalige versie doorgaans vooraan op de plank. En als u een anderstalige (lees: Engelse) uitgave krijgt voorgeschoteld, zal men u daar normaal gesproken op wijzen. Is dat niet gebeurd en voelt u zich bekocht met uw niet-Nederlandstalige editie, dan kunt u proberen met de doos terug naar de winkel te gaan. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u Windows XP Professional via een andere weg in huis heeft gehaald, bijvoorbeeld als voorgeïnstalleerd besturingssysteem op een tweedehands computer of als losse software via een veilingsite. In dat geval is de keuze aan u: de portemonnee trekken voor een Nederlandstalige winkelversie van Windows XP, of er een nieuwe taal bijleren.

Bronnen:
http://www.zdnet.nl/help/38284-2/hoe-zet-i...

helaas is dat niet mogelijk. je zal dan een nederlandse versie moeten installeren

Ja, er zijn language-packs (MUI) te verkrijgen die je interface naar het Nederlands vertalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100