Wat betekent #metoo?

Ik zie op social media de hashtag #metoo trending. Waarom is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met de hashtag #MeToo delen duizenden Nederlandse vrouwen hun ervaringen met seksueel misbruik en intimidatie op sociale media. De actie moet seksueel geweld uit de taboesfeer halen, en aantonen hoe wijdverbreid het is. Toegevoegd na 1 minuut: De hashtag is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar in de nasleep van het schandaal rond Hollywoodtycoon Harvey Weinstein actrices en andere artiesten een boekje opendeden over de vernederingen en intimidaties die zij te verduren kregen en krijgen van machtige mannen in de filmwereld.

Bronnen:
https://www.volkskrant.nl/media/-metoo-een...

Wereldwijd delen vrouwen hun eigen ervaringen met seksueel ongewenst gedrag via de hashtag #metoo. Inmiddels zijn het er alleen al op Facebook ruim 12 miljoen. De beschuldigingen van seksuele intimidatie en verkrachting door filmproducent Harvey Weinstein leiden tot een golf aan reacties. Ook mensen die jarenlang niets zeiden over wat ze is overkomen, stappen nu over de drempel en doen een boekje open. Maar de angst om over erover te praten, is niet de enige drempel die vrouwen ervaren. Zo'n drempel bestaat ook om aangifte te doen. Lang niet alle incidenten leiden tot een melding bij de politie. De drempel voor aangifte ligt hoog omdat er vaak geen getuigen zijn van de delicten, zegt een woordvoerder van Slachtofferhulp. "Slachtoffers ervaren ook vaak een gevoel van schuld en schaamte waardoor ze er maar over zwijgen. En ze weten niet precies wat er gaat gebeuren met hun aangifte."

Bronnen:
https://nos.nl/artikel/2198491-metoo-maakt...

#MeToo betekent : ik ook. Het is Engels en wordt nu wereldwijd gebruikt om iets duidelijk te maken: ook zij zijn slachtoffer van seksueel misbruik en intimidatie geweest, wanneer dan ook. Het is bekend geworden na het schandaal rond de wereldwijd bekende filmproducent met vele vingers in de Hollywood pap: Harvey Weinstein.

Bronnen:
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/13/ieder...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100