Wordt in Nederland Facebook gecensureerd?

Ik had een video over Chinese bontfarms op facebook gedeeld. Ik kan het echter niet meer terugvinden op mijn tijdlijn en ook niet op de facebookpagina van de vriend van wie ik de video heb. Kan het zijn dat de video verwijderd is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Facebook is een platform dat in zo ongeveer alle landen ter wereld gebruikt wordt, en die dus met heel veel verschillende mensen en culturen te maken heeft. Daarnaast valt het primair onder de Amerikaanse wet, die vaak wat minder tolerant is dan wij in Europa gewend zijn. Omdat niet iedereen beseft dat vrijheid hand in gand gaat met verantwoordelijkheid, zul je in de praktijk nogal eens regels moeten handhaven waar mensen duidelijk de schreef over gaan. Je kunt dat censuur noemen, maar dat is het niet. Van censuur is pas sprake als een bepaalde mening of denkwijze ECHT niet mag worden geuit, en aangezien ik op Facebook dagelijks alles lees van heel links tot heel rechts, van heel religieus tot heel werelds, van heel vrij tot heel bekrompen, heb ik niet de indruk dat er ook maar ergens structureel op wordt gecensureerd. Hooguit op pornografische inhoud, want daar hebben nu eenmaal veel mensen / landen moeite mee. Wel wordt er veel opgeruimd, met name aan de hand van meldingen. Dingen waar echt heel veel mensen zich aan storen, en met goede redenen, worden inderdaad soms - lang niet altijd - verwijderd. Vaak gaat het bij verwijdering van filmpjes, foto's en teksten ook niet zozeer om de INHOUD maar om de VORM van het materiaal in kwestie. In dit geval betreft het een filmpje - ongetwijfeld van vrij smakeloze inhoud - dat jij zelf niet hebt gemaakt en niet zelf hebt geupload. Dat kan dus op tientallen manieren verwijderd zijn, van Facebook of Youtube, door mensen die wellicht heel andere belangen op het oog hadden. Soms verdwijnen filmpjes van Youtube als vragen op Goeievraag : daar neigen we snel naar de moderatoren te kijken, maar de helft van de keren betreft het de gebruiker die zijn vraag terugtrekt en daarmee onbedoeld de suggestie wekt van 'censuur' . En geen filmpje is geen link meer. Ingewikkelder is het niet. Als je googelt op facebook / censuur krijg je vooral een lange litanie aan voorbeelden van mensen die niet eens zozeer controversiele denkbeelden hebben , maar die daar vooral heel ongenuanceerd en aanstootgevend over kunnen rondbrullen, vaak niet onderbouwd door ook maar enige kennis of realiteitszin. Maar ondanks alle klachten daarover, blijft er ook op Facebook over de genoemde onderwerpen echt heel veel meer dan prettig is rondzingen op Facebook. Er wordt hooguit nauwelijks een topje van de ijsberg opgeruimd.

Ja er wordt gecensureerd. Ga hier eens kijken lees en huiver. https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=facebook+censureert&start=0

Nederland of welk ander europees land is verplicht de richtlijnen op te volgen. Denk aan Bilderberg groep dat door één van de nederlandse koninklijke lid in het leven was geroepen. Deze persoon was meer dan nazi gezind en collaboreetde met hun. Facebook cencureert overal ter wereld. Het is onderdeel van de "nieuwe wereld orde" dat door meesten belachelijk wordt gemaakt door onwetendheid en domheid. Officiëel bewijs betreft lid Bilderberg en nazi collaboratie bestaat, alsook facebook (dat trouwens samenwerkt met CIA en zelfs een award heeft gekregen, denk aan de illegale face-herkenning programma dat op de achtergrond loopt), alsook ALLE andere claims die ik heb geuit zijn terug te vinden. Het is niet mijn taak om de mensen de sluier voor hun ogen op te lichten, uit hun eigen opgebouwde illusie te halen ! Betreft NWO, denk aan ex-president Bush (senior, vader van de voormalige president Bush) die in 1976 aan de wereld meedeelde dat de New World Orde er gaat én zal komen ! Complittheorieën bestaan op basis van bewijs maar door officiële instanties niet wordt erkend als waar. Net als 9/11, ondanks de vele bewijzen. Heb hier meer verteld dan het onderwerp op jouw vraag, doch houdt het er vollefig verband ermee. Ben nieuwsgierig of deze website dit hier zal cencureren of niet. Waarheid wordt tegenwoordig belachelijk gemaakt en tegengehouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100