Hoe stop ik contactsuggesties voor linkedIn van niet-linkedinprofielen?

LinkedIn geeft diverse suggesties van 'personen die ik misschien ken'. Hier zitten ook diverse namen tussen van mensen die niet eens een LinkedIn-profiel hebben, maar die tot mijn contactpersonen behoren (volgens mij zijn het Gmail-contacten). Wellicht heb ik die ooit geïmporteerd.

Is het mogelijk om die koppeling weer te verwijderen zodat ik alleen suggesties krijg van mensen met een LinkedIn-profiel?

I.p.v. "+ Connectie" staat er dan ook "+ Toevoegen aan netwerk" onder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga naar Netwerk -> Connecties toevoegen -> ‘Geïmporteerde contacten toevoegen’ (rechts bovenaan, zie afbeelding). Je krijgt dan een nieuw venster ‘Geïmporteerde contacten’. Vink ‘Alles selecteren’ aan (links boven, zie andere afbeelding) en klik daarna links onderaan op ‘Geselecteerde contacten verwijderen’. Daarna zijn ze weg. Het gaat hier inderdaad om contacten die LinkedIn heeft gevonden aan de hand van een eerdere poging om met je adressenlijst nieuwe contacten toe te voegen. Daarna ga je best niet meer terug naar 'Connecties toevoegen'. Anders begint het weer opnieuw. Is wel minder erg nu je weet hoe je de suggesties kan tegengaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100