Mag ik nu wel of niet muziek van youtube downloaden?

Ik heb heel veel leuke liedjes gevonden op youtube. Er staat dan ook een link waar je het liedje kan downloaden maar laatst is er een wet ingevoerd dat je geen films,boeken,games en muziek mag downloaden. Als je het wel doet dan kan je een boete krijgen en daar zit ik niet op te wachten. Mag ik dus wel of niet muziek downloaden??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk, dit zeggen ze er bij de NRC over: op 10 april 2014, 12:59 “Met ingang van vandaag is downloaden uit illegale bron verboden”, bevestigt woordvoerder Wiebe Alkema van Veiligheid en Justitie tegenover nrc.nl. Het gaat dan bijvoorbeeld om het downloaden via torrentsites en nieuwsgroepen. Uiteraard blijft betaald downloaden middels diensten als iTunes legaal. Maar alles wat je afdraait op je pc, komt toch al in de cache te staan, eigenlijk is kijken ook al downloaden, maar daar zegt niemand iets over ;)

Je mag wel downloaden, zolang je maar betaald of de uitgever de rechten heeft vrijgegeven. In het algemeen kan je via de links die bij de video zelf staan gewoon legaal downloaden. Illegale links worden namelijk vrij snel verwijderd van YouTube. Toegevoegd na 53 seconden: ... betaald moet uiteraard betaalT zijn... ;)

Bronnen:
https://www.youtube.com/t/terms

downloaden is illigaal, maar nog niet strafbaar heb ik gehoord. En de politie gaat echt geen inval bij je huis doen omdat je een linkje aandrukte op youtube waarmee je een .mp3 hebt gedownload ;)

downloaden is sinds kort illegaal maar ik zou me geen zorgen maken ze gaan je er echt niet voor arresteren tenzij je bijvoorbeeld heel veel illegaal gedownloade muziek gaat verkopen.

Met 'YouTubeDownloader' kun je het videootje downloaden, en daarna omzetten naar een MP3 file. YTD is gratis, maar er is ook een versie te koop waarvan geclaimed wordt dat het sneller gaat, en dat je een video kunt downloaden en tegelijkertijd naar een MP3 kunt omzetten. Ik heb de gratis versie en ben er tevreden mee. De YTD software is legal, daarom denk ik dat het niet illegaal is om muziek of videos van Youtube te downloaden. Toegevoegd na 1 minuut: En zoals al gezegd hierboven, illegale videos worden supersnel van de YT website verwijderd.

Bronnen:
http://www.youtubedownloadersite.com/

Downloaden van youtube is illegaal tenzij je de rechten op de muziek je van Youtube download hebt. Toegevoegd na 2 minuten: Je mag dus alleen muziek van Youtube downloaden als je de rechten op die muziek in handen hebt. Alle tools waarmee je muziek download van Youtube waarop jij de rechten niet hebt zijn illegaal en in strijd met de voorwaarden van Youtube.

Bronnen:
http://gratismuziekdownload.nl/websites/gr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100