zou iemand mij kunnen vertelen welk tekenprogramma ik het best kan gebruiken voor bouw tekeningen te maken ?

Toegevoegd na 5 minuten:
ik heb een neef die heeft een grondwerk bedrijf waar hij
tekeningen van huisaansluitingen moet maken en hij doet dat allemaal met potlood en liniaal vak gewoon de zelfde tekeningen dus ik ben voor hem een programma aan het zoeken dat ook wel vrij simpel mag moet zijn?
ik hoop dat ik jullie hier genoeg me heb ingeligt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Google Sketchup is een leuk en makkelijk programma gratis te downloaden http://sketchup.google.com/ Toegevoegd na 1 minuut: http://www.youtube.com/watch?v=gsfH_cyXa1o Hiermee kan je beginnen.

De grote commerciele CAD-paketten zijn allemaal aan elkaar gewaagd, het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. De verwachting is dat steeds meer ontwerp in 3D gedaan gaat worden, dus als je toch iets nieuws moet leren, doe het dan in 3D. Autocad en Civil 3D zijn grote spelers op de markt maar er zijn er veel meer. Toegevoegd na 3 minuten: Naar aanleiding van je toevoeging: wow! Potlood en papier, bestaat dat nog? Hieronder een link naar freeware Cad-pakketten die je eens uit zou kunnen proberen.

Bronnen:
http://www.cadjobs.nl/ContentMenuControlle...
http://www.pkort.nl/freeware/cadtekenen.htm

CAD en Autocad zijn prima tekenprogramma's. Vaak krijg je een proefperiode om het uit te proberen http://www.cadfactory.nl/Page12.htm http://www.bouwstudio.nl/

AutoCAD, SolidWorks. Een wat eenvoudiger maar heel handig programma is MS-Visio.

jep zoals eerder vermeld, autocad is een programma gespecialiseerd voor elektrische tekeningen , architectuur , enz enz sketchup is ook niet slecht, maar als het is zoals jij zegt die neef van je? ik doe elektrotechnieken. en wij leren om met autocad te werken heel makkelijk voor die huisaansluiting etc, je kan in verschillende lagen tekenen enz. dus ik zou Autocad aan raden . Autocad kan je kopen of downloaden via een torrent site.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100