Hoe kan je PDF text copieren en plakken in txt bestand?

Toegevoegd na 17 minuten:
Ik heb adobe reader 9.
Als ik een stukje text selecter en copieren dan kan ik het in text file niet plakken.
In word kan ik het plakken maar als platje en niet als text file.

Toegevoegd na 1 uur:
Select.Dat kan ik niet vinden ik heb alleen select.tool
zie plaatje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de toolbars in je PDF aan hebt staan, zie je een streepje - zie het plaatje, naast het handje. Dat streepje staat voor het test-select tool. Klik daarop. Daarna kun je je tekst selecteren in de PDF, en op de gebruikelijke manier kopiëren en plakken. Als je dat streepje niet ziet, kun je ook in het menu van je Acrobat Reader klikken op Tools  -->  Basic  -->  Select. Dat heeft hetzelfde effect. Ook daarna dus gewoon op de gebruikelijke manier kopiëren en plakken.

Ja, dat kan. Open een PDF-file, selecteer met je muis het stuk text dat je wilt overnemen, en klik onder 'edit'op 'copy'. Je zult wel iets aan de layout / opmaaktekens moeten veranderen, maar het is een stuk vlotter dan overtypen. Afbeeldingen kun je separaat overnemen door er met de rechtermuisknop op te klikken ente kiezen voor 'copy image'. Toegevoegd na 1 uur: Ik merk dat de gebruikelijke methodes niet helpen ; dan zit er vermoedelijk toch weinig andersopdan overtikken met de hand, OF van Adobe Reader overstappen op een iets uitgebreidere versie, waarmee je wel enigszins kunt bewerken.

Als het echt niet wil lukken, dan heeft de maker het bestand beveiligd hiertegen. Het is dan om auteursrechtelijke redenen niet de bedoeling dat je deze handeling uitvoert. Er zijn dan toch nog wel manieren om aan de tekst te komen, maar het ligt niet op mijn weg om dat hier uit te leggen.

Wat zou je denken van printen en scannen naar Word of naar een TXT bestand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100