Hoe maak je een gekleurd vlak op een website?

Ik ben bezig met een website, en zoek een manier om een gekleurd vlak weer te geven die over de volledige breedte van de website gaat. Het liefste ook responsive voor mobiele apparaten, ik neem aan dat dit met een kleurcode en HTML gaat? Graag hoor ik hier meer over.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe je dit doet hangt heel erg van de context af. Als de body van je website op 100% staat kun je hierbinnen een

-element gebruiken, met width op 100%. Dus bijvoorbeeld:
Header 1
Zie het voorbeeld op: http://my-sliit.blogspot.nl/2014/02/div-losing-background-colorimage-when.html Toegevoegd na 1 minuut: En trouwens, de kleur van je plaatje is #8CC63F ofwel 140,198,63 in RGB. Daar kun je snel achterkomen door een 'eye dropper' te gebruiken.

Je zou een

kunnen gebruiken. In je css bestand kun je de kleur en maten instellen. Je kunt op www.w3schools.com of op www.codecademy.com kijken voor meer informatie.

Het beste kun je een divider (

) gebruiken. Dit is een element dat dient als een soort van vak/segment. Door een divider te maken en er tekst, buttonss of andere content in te zetten kun je jouw voorbeeld/plaatje namaken: https://jsfiddle.net/axel1998/dujx3tk1/1/ Wat je zeker moet doen is je divider een breedte van 100% geven (dit geeft de breedte van de divider aan als maat van de dichtstbijzijnde parent met een gedefiniëerde 'position') en een 'background-color'. Verder krijgt in veel browsers de body standaard een marge of padding. Om dit weg te werken overschrijf je de standaardregen met 'margin:0; padding:0;' (zie link hierboven). Ik heb het geheel in mijn voorbeeld even afgemaakt door de kleuren en (ongeveer) de afmetingen van de situatie in je afbeelding over te nemen. In de css is duidelijk aangegeven wat vereist is en wat ik als extra opmaak heb toegevoegd. Het geheel is trouwens geheel responsive, aangezien de tekst standaard een automatische wordwrap heeft en je je div niet groter kunt maken zonder hem deels buiten de window te zetten. Hopelijk ben je hiermee geholpen. Voor vragen mag je een comentaar achterlaten, dan help ik je nog even verder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100