Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe maak ik een webserver Writeable?

Ik ben het ledenadministratie-programma Clubdata aan het instellen op een eigen webserver op mijn Ubuntu. En uiteraard lukt het weer niet. Ik krijg de melding: "The directories /var/www/html/style//templates_c and /var/www/html/style//cache/ must be writeable by the webserver ! Please change the access rights !", maar volgens mij heb ik dat al gedaan. want als ik kijk naar Propeties en dan Permissions is het wel de groep WWW-Data, waar apache op runt.

Toegevoegd na 43 seconden:
Clubdata staat op http://clubdata.sourceforge.net

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
855

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

chown -R apache:apache * op je document root.... dat is in dit geval /var/www/html (ik ga er vanuit dat user apache de webserver draait!) Check je httpd.conf welke user dit is, dit mag onder geen geval root zijn..... en dan een 'service httpd restart' en je bent het mannetje!

Toegevoegd na 3 minuten:
Check met "ps aux | egrep '(apache|httpd)" onder welke gebruiker het proces httpd draait. Ik lees net dat het gebruikelijk is bij Ubuntu(ben CENTOS gewend) dat het gebruiker www-data is. In dat geval moet je je "chown -R www-data:www-data * doen op je document root.(dus user:group)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding