hoe kom ik van spamreclame af op mijn pc?

Ik heb laatst twee programma's gedownload op de computer, maar die bleken toch niet zo betrouwbaar te zijn... Dus heb ik ze gelijk verwijderd. Echter, na de downloads krijg ik enorm veel ongewenste reclame op internet. Soms klik ik gewoon op iets normaals (geen reclame) en kom ik op een reclamesite terecht! Dit was voorheen niet zo. Hoe kom ik hier van af? (Computer heeft Windows 8 systeem)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

-Probeer een veilige browser (Firefox) -Goede AntiVirus (G-Data) -Zorg dat je een spamfilter heb aanstaan! Als je deze dingen hebt en het werkt niet probeer dit -Reclame Id vernieuwen -Cookies verwijderen - IP-Adres Veranderen (Hide my ip) Succes WAARSCHUWING: Installeer NOOIT meerdere anti-virus systemen, dit zorgt ervoor dat 1. je computer sloom wordt 2. de anti-virus werken niet goed meer.

Bronnen:
gdata.nl
hide-my-ip.com
mozilla.org

Virusscanner laten draaien,ook malware programma eens zijn werk laten doen...

Ok, dit is gemakkelijk af te handelen. Je kan best chrome als browser gebruiken en deze extensies installeren om in de toekomst nare downloads te voorkomen en ook vervelende reclame weg te werken. Download Chrome: - http://www.google.com/intl/nl/chrome/browser/ Installeer extensies (Adblockplus en WOT): - https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock-plus/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?hl=nl -https://chrome.google.com/webstore/detail/wot/bhmmomiinigofkjcapegjjndpbikblnp Draai ook je virusscanner eens en ook een malware verweidertool die je hier vindt; https://www.malwarebytes.org/ Als dit allemaal niet gewerkt heeft, reageer dan op mijn antwoord en dan help ik je verder. Succes!

Wat gratis is en voortreffelijk werkt (in mijn ervaring) en ook geen flinke belasting voor je processor is (een virus-/spamfilter is dat vaak wel), is de mogelijkheid om je hosts-file aan te passen om bepaalde contentleveranciers te blocken. Je kunt hier meer lezen over hoe het werkt, en ook een voorbeeldversie downloaden. http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm Het is aan te bevelen geregeld een nieuwe versie te downloaden/plaatsen.

ik had dit ook. ik heb alles geprobeerd, (adblock, chrome, virusscanner) maar het enige dat hielp was mijn computer volledig resetten. dan kun je alle belangrijke bestanden op een usb zetten en later weer terugzetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100