Hoe kun je Barcodes progammeren?

Hoe kan ik barcodes programmeren?
Dat bij een scan mijn barcodescanner een plaatje aangeeft met OK
En bij een tweede scan NIET OK

In welke programmeer taal is het en welke software en/of hardware is er nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je een barcode niet kúnt programmeren. Er staat een getal. En je kunt best proberen een programma te schrijven dat de ene keer met OK en de andere keer met NIET OK reageert als dat getal gelezen wordt, maar aan de code zelf valt niets te programmeren.

Leuk, heb ik wel eens gebouwd in C++ voor een toegangscontrole. Veel barcodescanners gedragen zich als een toetsenbord. Je kunt een programma schrijven (In C++, C#, VB of Java) dat toetsaanslagen afvangt en zo de code van de scanner oppikt. Combineer dit met een database (of tekstbestand) waarin je de beschikbare "ticket" nummers opslaat. Telkens als je een code scant, markeer je deze in je database (of in memory) als "gedaan". Om met een simpele barcode aan de slag te gaan, kun je eens googelen op "code 39 font", als je dat download kun je in elke tekstverwerker barcodes maken. Voor het programmeren moet je wel iets of wat ervaring hebben (maar kun je ook hiermee opdoen!)

Het is in principe niet programmeertaal-afhankelijk. Je kunt het doen met elke taal die iets kan printen. Als je zelf wilt programmeren (en dus geen software wil aanschaffen), kun je het simpelst uit de voeten met een Barcode-font. Daarnaast zijn er voor sommige programmeertalen libraries om barcodes te genereren als plaatjes (BMP), die je daarna weer kunt printen. Belangrijk is het testtraject, want de grootte waarop je de barcodes afdrukt, zijn erg van invloed op het scorepercentage bij het scannen. Voeg ook de (alpha)numerieke code eraan toe (onder meestal), zodat je bij scanfouten het nog handmatig kunt verwerken. Een scanner geeft doorgaans trouwens simpelweg toetsaanslagen door, als had je ze zelf ingetypt. Het is dus erg eenvoudig te integreren in bestaande software.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100