wat is een localhost?

Wat is een localhost precies? Heeft deze toegang tot het internet of kan jij alleen hierop? bvd

Weet jij het antwoord?

/2500

Localhost is je standaard netwerk naam voor je eigen computer die je gebruikt, je eigen PC dus. Je zit dus al op localhost als je je eigen pc gebruikt.

Als je ergens localhost typt, dan bedoel je daarmee je eigen computer. Door de "echte" computerkenners wordt het ook wel genoemd als: 127.0.0.1. Dit is dus het IP adres van je eigen computer. Maar het IP adres van je internet verbinding is weer anders!

'Localhost' is altijd 'de computer zelf', als je er naar verwijst met een netwerkverwijzing. Als ik een script maak dat op elke computer naar zichzelf moet verwijzen, gebruik ik de naam 'localhost'. "Naar welke database server? Naar jezelf, naar Localhost. Welke webserver? Naar jezelf, naar Localhost." Localhost is (standaard, volgens conventie) altijd verbonden met ip-adres 127.0.0.1. Vandaar dat je ook deurmatten kunt kopen 'there is no place like 127.0.0.1' In de file '/etc/hosts' op linux/unix of C:/WINDOWS/???/???/lib???/???/etc/hosts staat dit als zodanig geregeld. (Weet de windows plek niet uit mijn hoofd, maar begint heel ingewikkeld, en een paar directories diep lijkt het ineens weer op linux).

Een lokale server die alleen op jouw computer draait Op de server kun je door middel van een text editor bijv programmeren of html en css gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100