Hoe kan ik mensen automatisch laten zien of ze prijs hebben op mijn website?

Beste mensen!

Ik wil graag flyers uitdelen met daarop steeds een andere code. Bijvoorbeeld bij de ene flyer staat 1479 en bij de andere 7389

Hoe kan ik iets maken dat mensen hun unieke code op mijn site kunnen invullen en dan bijvoorbeeld zien of ze prijs hebben of helaas niks hebben gewonnen.

Hoe kan ik dan instellen dat bijvoorbeeld codes 1234 en 2637 en 3828 iets hebben gewonnen en de andere code's niet

Ik gebruik om een site te maken Studio webdesigner 4pro

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om zo'n soort programma te kunnen maken heb je twee dingen nodig. 1: een database waarin je de winnende code's op slaat. 2: een stukje programmacode die bij elk gebruik van het invulveld controleert of het nummer van een flyer gewonnen heeft. Nummer 1 kan in de vorm van een bestandje op je website (txt, of iets dergelijks), in de vorm van iets wat hard is geprogrammeerd (je zet in je programmacode gewoon keihard de codes die winnend zijn) of in een SQL database. Hard programmeren is het snelste, een txt bestand of MySql database is het netste. Nummer 2 kan met Javascript, PHP, ASP.Net of een andere programmeertaal die meer begrijpt dan HTML. Denk er wel aan dat Javascript aan de kant van de client draait en wanneer je de winnende getallen hard-coded in je javascript zet de gebruiker ze gewoon kan vinden. Als je het met PHP of met ASP.Net doen kan dat niet. Je programma draait dan server-side en kan niet worden uitgelezen door een gebruiker. Je hebt wel een PHP server nodig op je webserver. Deze worden door alle commerciele hosting bedrijven gebruikt, maar als je je eigen webserver hebt moet je daar dus wel rekening mee houden. Een voorbeeld van zo'n programma is:

Dit bestand moet je opslaan als een .php bestand. Om de winnende getallen aan te passen hoef je alleen maar de variabele $winnendeGetallen te veranderen. De getallen die daar nu achter staan kunnen gewoon aangepast of aangevuld worden. Als de gebruiker nu de bron van je website opvraagt zal die altijd hooguit de echo zien, nooit de PHP code. Als je hier nog vragen over hebt kun je gerust op mijn antwoord reageren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100