Hoe groot is de kans dat je bij google op de eerste pagina staat, met één trefwoord?

En dan bedoel ik met keywords, description, SEO tekst en dat soort dingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt heel erg af van het onderwerp van je website en de naam. Als je voor je website een unieke naam hebt gekozen, b.v. Schnougleweb, en je webzite is enigszins informatief dan is de kans dat je met Google op de hoogste plaats komt als er naar 'schnougleweb' gezocht wordt vrijwel 100%. Voor doorsnee zoekwoorden als bakker of fietsslot is de kans om in de organische zoekresultaten van Google bovenaan te komen staan heel erg klein, je moet dan een hele goede website met veel goede to the point informatie bouwen.

Met deze machine van google kun je zoekwoorden intypen waarop jij op nummer 1 zou willen staan. https://adwords.google.com/o/Targeting/Explorer?__c=1000000000&__u=1000000000&ideaRequestType=KEYWORD_IDEAS Je ziet hoeveel mensen erop zoeken en hoe hoog de concurrentie is. Kies woorden waarop niet super vaak gezocht wordt! Dat is een valkuil, want allerlei andere mensen zullen ook op dat woord op nummer 1 willen komen, en dan kom je nooit op nummer 1. Als je een woord hebt, dan moet dat terug komen in je header (H1), (H2), in je inhoud, dik gedrukt op in een opsommingslijstje. Zijn allemaal aspecten die belangrijk zijn zodat Google je zo hoog mogelijk zet. Niemand weet exact HOE google werkt, dus er is ook niet de perfecte werkwijze. Wat je wilt gaan doen is trouwens echt een bestaand vak (SEO, Search Engine Optimalization) dus het is best moeilijk. Ook als je geoptimaliseerd hebt duur het vaak meer dan 3 weken voor Google het oppakt. SUCCES!

Je kunt ook eens proberen om gebruik te maken van Webmaster Tools.. hiermee kun je zien hoe je pagina geindexeerd word en deze geeft je ook info over jouw zichtbaarheid in Google. Dit is een mooie aanvulling op Google Adwords (zoals hierboven beschreven). Ook het toevoegen van sociale media kan de positie flink verhogen. Baat het niet, dan schaadt het niet ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100