Rij backup - Mysql in phpmyadmin?

Hallo, ik heb een eigen website en ik wil graag een back-up maken van mijn Mysql database, alleen wil ik maar een rij uit de tabel gebackupt hebben. Dus stel je hebt 3 rijen met ID - Naam - Mail

Stel dat ik alleen de gegevens uit de rij Naam wil hebben? Hoe moet ik dat dan doen? Ik krijg tot nu toe alleen maar backups van de hele tabel inclusief opbouw, maar ik wil dus alleen de gegevens backuppen uit de rij Naam.

Afbeelding ter verduidelijking:
http://i2.minus.com/jFVYs.PNG
stel dat ik dus alleen de gegevens uit de rij ''info'' wil backuppen?

Kan iemand me uitleggen hoe ik dat voor elkaar krijg?

Bedankt alvast!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een backup van enkel een kolom werkt niet, maar je kunt wel bij mySQL commando ingeven en dat naar een bestand toeschrijven, zoals: SELECT Naam FROM tabelnaam INTO OUTFILE '/map/namen.dat' Zorg ervoor dat de user de juiste rechten hebt in de map waar je het bestand plaatst. Wat makkelijker is dat je in phpMyAdmin mysql de betreffende tabel kiest en dan naar rechts tabblad Export. Kies bij optie "Format" voor "CSV voor MS Excel" en klik "Go". Je krijgt dan een download aangeboden van je tabel die je opent met Excel en dan kun je eenvoudig de kolom met namen selecteren die je wilt. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100