Is er een manier om achteraf de overgangen in Windows Movie Maker te verkorten?

Ik vind m'n filmpje net wat te lang. Ik heb al wat geknutseld aan de lengte van de fragmenten en denk nu nog wat winst te halen door de overgangen niet 1.25 (standaard overgangslengte van WMM), maar bijvoorbeeld 0.50 te laten duren. Alleen kan ik ze op het storyboard niet 'oppakken' en verkorten en in het WMM-menu zie ik ook geen mogelijkheden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet welke versie van wmm jij hebt, maar ik heb versie 2.6. Bij kun je gewoon klikken op de overgang op het storyboard, het balkje onder de video's met de naam van de overgang erin, en dan aan de linkerkant van het balkje kun je slepen. Als je hem langer maakt duurt hij langer, maak je het balkje korter duurt hij korter. Je kan het net als elke andere clip slepen zodat hij langer of korter wordt.

Handig is om eerst even om te schakelen van Storyboard naar Tijdlijn door op het pijltje naast Storyboard te klikken. Zoals de naam "Tijdlijn" al doet vermoeden: daar kun je de tijd het makkelijkste aanpassen. Je begint met (een paar keer) op het vergrootglas te klikken, zodat je écht nauwkeurig kunt bijsnijden. In afbeelding 1 staat welke overgang je hebt gekozen (in mijn geval dus even de Cirkel). Klik met je linker muisknop op dat woord, zodat je de overgang markeert en ermee aan de slag kunt. (Zonder eerst te markeren kun je die overgang niet aanpassen). Ga dan met je muis naar de linkerkant van de overgang totdat twee rode pijltjes verschijnen die aangeven dat je de lengte van de overgang kunt aanpassen (afb. 2). Als je de pijlen naar rechts schuift, kun je de overgang inkorten en meteen aflezen hoeveel seconden hoeveel seconden overblijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100