hoe kan ik snel leren programeren?

Ik wil egt heel graag leren programeren maar hoe moet dat en hoe kan ik dat lere? Hebven jullie tips? Ik kan al beetje werken met visual studio enz... maar dat is heel weinig ik wil graag veel kennis over computers en programeren kunnen jullie min helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

er is een goede gratis cursus beschikbaar via coursera.org (https://www.coursera.org/course/programming1) deze cursus, gegeven door docenten van de universiteit van Toronto, is ideaal voor mensen met weinig tot geen ervaring. Het "snel" leren in programmeren is echter niet mogelijk. Programmeren is niet iets wat zo geleerd is. Je moet ook heel precies schrijven (geen spelfouten ed) succes ermee

Bronnen:
https://www.coursera.org/course/programming1

Als je iets echt graag wilt, dan kan dat natuurlijk. Maar niet snel. Programmeren is niet makkelijk. Begin dus met een simpel boekje, zoals Programmeren voor Dummies + Cd-rom Met dit boek leer je op een vlotte manier programma's schrijven die probleemloos werken onder Windows, Mac OS en Linux. http://www.bruna.nl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Bruna-B2C-Site/nl_NL/-/EUR/ViewFas-Detail?fh_Params=fh_secondid%3D9789043022903&gclid=CI_ws8Wn67MCFefMtAodJDcA3A Deze en soortgelijke boekjes zijn te koop in de boekwinkel, vaak ook tweedehands te krijgen, bij Bol.com vanaf 12,50. Ook wel te leen in de bibliotheek, misschien op boekenmarkten etc.

Je hebt sowieso goede kennis van de engelse taal hebben, anders ben je nergens. Ook moet je een taal kiezen die je wilt leren. Ik kan je aanbevelen om met Java C, of C++ te beginnen als je programma's wilt maken. Java is erg simpel en werkt makkelijk, ook kan je makkelijk visuele dingen doen. C wordt steeds minder gebruikt maar is nog steeds zeer populair, dit is de moeder van de moderne programmeertalen (hoewel C weer is ontstaan uit Basic). C++ is een moderne taal die tegenwoordig wordt gebruikt voor bijna alle AAA games, op playstation en Xbox bijna 100%. Het is alleen wel erg ingewikkeld. Ik raad je aan om met Java te beginnen als je snel nuttige dingen wilt doen, hoewel C++ waarschijnlijk beter is als je op de lange termijn echt grote games in een team wilt maken, hoewel je dit in een dergelijke opleiding ook zult leren. Om te kijken of je het leuk vindt, zal ik als ik jou was thenewboston.org bezoeken. Dit zijn gratis tutorials. Als je het echt leuk vindt zal ik alsnog een boek kopen als ik jou was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100