Resolutie laptop 17"?

Ik zit bij veel sites de letter grootte aan te passen omdat het of over elkaar schuift of te klein is enz.
standaard 125% is volgens mij de meest gebruikte. Mijn laptop staat op de hoogste die erbij staat ingesteld 1600 x 900
Wat is een zodanige instelling dat je de grootte niet meer aan hoeft te passen?

Toegevoegd na 2 uur:
CTRL + of - of scrollen weet ik allemaal al, daar gaat de vraag niet over. Ik wil dit gewoon minder doen, wordt er gewoon chagrijnig van als je even iets geopend hebt en je moet de boel aanpassen en dan daarna weer terug zetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga maar eens naar 1280x720(ik ben persoonlijk fel tegenstander van het draaien van non-native resolutie) dan zal je zien dat je een hoop minder zal zoomen.

Als jij je beeld zoom instelt op 100% kan je zeker op jouw resolutie alles goed zien. Website kunnen, ook deels, gemaakt worden met foto's en dergelijke die met een absolute waarde werken (dus 400 pixels breed) of met een relatieve waarde (foto is 50% van de vensterbreedte). Een hoge schermresolutie geeft een grotere kans op het goed kunnen zien van alle websites in volledig scherm. Wil je makkelijk kunnen "scrollen" van groot naar klein (in- en uitzoomen) dan druk je de CTRL-toets in en en ga je tegelijkertijd met jouw muiswiel draaien. Succes.

Die instelling bestaat niet. Elke sitebouwer heeft zijn eigen opvattingen over hoe de site eruit moet zien, en elke browser heeft zijn manier om daar mee om te gaan. Er is geen universele oplossing mogelijk, maar ctrl+ en ctrl- zijn erg behulpzaam :)

Bep helaas is het zo dat elke website ontwikkelaar zijn eigen lettergrootte en opmaak bepaald. Dat kan je niet vastzetten nog met de resolutie regelen. Dus toch maat ctrl en scrollen. Frank

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100