Hoe maken mensen van bijvoorbeeld 100 foto's van andere mensen 1 foto van zichzelf?

Doen ze dit met een programma of...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heet een fotomozaiek en daar zijn programma's voor. http://www.fotomozaiek.nl/ http://www.moz-art.nl/?gclid=CJGv99fwyK8CFYuv3god9xg4Jw http://makemymosaic.nl/

dat zou je een Collage kunnen noemen. een collage kan uit verschillende dingen bestaan dus het hoeft niet altijd een hoofd/gezicht te zijn. en er zijn verschillende manieren hoe je een collage maakt. dat kan digitaal op de computer maar je kan het ook zelf met wat tijdschriften en lijm.

Daar kun je prima zelf mee aan de slag. Hier een link naar gratis software, zonder beperkingen. http://www.andreaplanet.com/andreamosaic/ De mogelijkheden zijn enorm. Je hebt alleen maar één foto nodig, waar je een mozaiek van wilt, en flink wat plaatjes om er een mozaiek van te maken. Hieronder een voorbeeld: Maxima met plaatjes van oude auto’s. Foto 2 was in werkelijkheid nog veel groter (9 MB), maar ik moest ‘m resizen omdat 4 MB het maximum is wat hier gepost kan worden. In foto 1 kun je zien, dat hoe kleiner het formaat, hoe meer de foto lijkt. De database met foto’s die gebruikt is, bestaat maar uit 90 verschillende plaatjes. Bij een groter aantal verschillende foto’s, krijg je een veel mooier resultaat. Succes! (paar keer klikken in foto 2, om ‘m in werkelijke grootte te zien)

We hebben verschillende keren een ander programma op evenementen gebruikt om dergelijke fotomozaïek te maken http://www.artensoft.de/ArtensoftPhotoMosaicWizard/ U kunt ook soortgelijke programma's gemakkelijk vinden als u het woord foto-mosaik in Google typt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100