Hoe kan je vanuit de command-prompt de source van een website naar een tekstbestand sturen?

(Windows XP machine.)

Je kan naar een willekeurige website gaan, rechtsklikken en dan klikken op 'Source' of 'View source'.
Maar wat ik zoek is dat je vanuit de command-prompt (c.q. batchfile) middels een URL de bijbehorende source naar een tekstbestand stuurt.
Bijv: www.purple.com heeft onderstaande source. Hoe krijg ik die in een tekstfile vanuit de command-prompt, zonder dus handmatig in de browser op 'Source' of 'View source' te klikken? (Ik hoop dat er niet een aparte DOS-browser zoals LYNX nodig is...)


www.purple.com
Weet jij het antwoord?

/2500

Met het commando wget - iets dat je wel eerst moet installeren (bron) Lynx (tekstgebaseerde internetbrowser) kan het met een redirect ook. Ik denk dat powertoys (of hoe heet de microsoft command language tegenwoordig) het ook wel kan.

Bronnen:
http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/wget.htm
http://lynx.isc.org/

Je zou kunnen "telnetten" naar poort 80: telnet www.purple.com 80 Alleen komt er dan nog niet direct output omdat er eerst een GET-request o.i.d. moet worden gegeven. Dus misschien niet precies wat je zoekt, maar wellicht helpt 't je een stapje in de goede richting. Voor wat meer informatie (en Linux-voorbeeldje): http://blog.tonycode.com/tech-stuff/http-notes/making-http-requests-via-telnet Toegevoegd na 3 minuten: Hmm, er wordt automatisch "http://" voor gezet door Goeievraag.nl, maar dat moet natuurlijk niet...

Het gemakkelijkst doe je dat in twee stappen. Met je browser haal je de source op (dat verschilt per browser) en kiest voor opslaan als... Zet het dan in een handige map of desnoods rechtstreeks onder C:\ als b.v. purple.txt. Dan kun je vanaf je DOS-prompt met more

Bronnen:
http://www.activestate.com/activeperl/downloads

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100