Wanneer ik door een derde een webshop wil laten bouwen, alleen het technische deel, welke programma's moet zo iemand dan echt onder de knie hebben?

Stel ik benader een handige student op de academie om het technische deel van een webshop te realiseren (Afreken mogelijkheden, statistieken, zelfstandig bewerkingen kunnen uitvoeren door opdrachtgever, door bezoeker foto's van producten kunnen vergroten/verkleinen om te kunnen bekijken, automatische e-mail-afwikkeling d.m.v. invulvelden e.d.), van welke programma's moet zo'n jongen / meisje dan toch minimaal het nodige verstand hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn heel veel standaard webshop pakketten beschikbaar voor al die wensen al in zitten. Veelal zijn ze ook gratis beschikbaar en laten ze zich meestal goed uitbreiden. Het kan dus handiger zijn dat je een pakket uit zoekt of uit laat zoeken en dan pas iemand erbij roept die kennis heeft van dat product. Maar meestal kom je er zelf wel uit.

Bronnen:
http://www.onemorething.nl/community/topic...

Kijk eens naar Joomle en Virtuemart.

Als je een webshop wil laten bouwen uit het niets dan moet die persoon minimaal de volgende programma's kunnen gebruiken: Html Css Php MySQL. Toegevoegd na 3 uur: Programma's en/of scripttalen (dank Ivar91)

De programma's die ze nodig hebben zijn nogal verschillend. Er zijn heel veel IDE's (integrated development environment) die je er voor kan gebruiken. Zo kun je voor ASP.NET bijvoorbeeld Visual Studio gebruiken, en voor PHP kun je (al raad ik het niet aan) Dreamweaver gebruiken. Voor PHP heb je in principe zelfs al genoeg aan kladblok. Desalniettemin werkt het ontwikkelen van het technische deel van websites, niet zoals bij Photoshop. Bij Photoshop moet je het programma zelf goed door krijgen om alles eruit te halen, mij het technische van websites, moet je kunnen programmeren in programmeertalen. Het technische bestaat eigenlijk alleen maar uit grote stukken tekst, waarin je aan een programma stap voor stap uitlegt wat hij moet doen, en wanneer hij wat moet doen. Voor het ontwikkelen van websites maakt men in de meeste gevallen gebruik van het ASP.NET framework in combinatie met de programmeertalen C# of Visual Basic, of van de programmeer taal PHP. Dus, bij het technische gedeelte van een webshop gaat het er niet zozeer om, dat je een programma goed door hebt, maar gaat het erom dat je een programmeer taal goed door hebt.

Uit uw vraag is niet duidelijk hoe serieus u uw webshop hebben wilt. Is het om eenmalig de zolder leeg te verkopen ? Of wilt u een blijvend verkooppunt op het wwweb hebben ? In het algemeen gelden de volgende twee punten: - Bedrijfskundig advies kunt u het beste verkrijgen van collega’s. Gaat u daarvoor naar higherlevel.nl Zie de link hieronder. - Als u een webshop wilt bouwen waarmee u beoogt serieus inkomsten te genereren dan geldt in geval van webshops vooral het gezegde: goedkoop is duurkoop. - Er is natuurlijk een middenweg tussen "goedkoop, maar met lange ontwikkeltijd, onbetrouwbaar en zonder enige service" en "veel te duur, snel, efficiënt, betrouwbaar en met direct beschikbare en correcte service". - - - Uit uw vraagstelling maak ik op dat u zelf het verschil tussen een programma en een scripttaal nog niet zo goed ziet. Als u dan ook nog een onervaren persoon uw webShop wilt laten bouwen dan kan die webShop maar beter niet al te dringend of al te serieus bedoeld zijn. Bijvoorbeeld omdat u uw dochter of neefje een kans wilt geven iets moois te bouwen om op haar of zijn Curriculum te kunnen zetten. - - - Om op uw vraag antwoord te geven: Als iemand geen enkele ervaring heeft met webshops bouwen, als tijd geen probleem is, als de kosten wel beslist laag moeten worden gehouden, en de webshop is niet al te serieus bedoeld (u verwacht niet dat er in week 1 meteen 10 klanten komen), => laat deze persoon dan een account voor u nemen bij een organisatie als dreamhost.nl . U krijgt dan de beschikking over een aantal kant en klare modules, waaronder een webshop. Deze webshop hoeft slechts *aan* gezet te worden (geïnstalleerd), maar dan komt het werk waarvoor de student heel stevig aan de slag zal moeten; het aanpassen van de configuratie. Voor het aanpassen van de configuratie moet de student 1. een grafisch programma ter beschikking hebben om uw wensen visueel vorm te geven, 2. html kunnen lezen en schrijven, 3. CSS kunnen lezen en schrijven, 4. PHP kunnen lezen en schrijven, 5. kennis hebben van servers en clients, 6. kennis hebben van het beveiligen van informatie die zich over het wwweb verplaatst. En omdat het over verplaatsing van geld en goederen zal gaan zijn daar vermoedelijk ook nog wel voorwaarden aan verbonden voordat u dat met een gerust hart kunt doen, in een webshop die door een onervaren persoon gebouwd is. Tenzij u de webshop dus niet al te serieus bedoeld hebt. => Waar helemaal niets op tegen is.

Bronnen:
http://www.higherlevel.nl/forum/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100