Hoe krijg ik 2 tabellen NAAST elkaar op een site?

ik maak gebruik van HTML. Ik heb de 2 tabellen er op staan maar k wil ze naast elkaar. In de codes staat al dat ze links/rechts moeten, dat lukt ook. Het probleem is dat ze nog steeds onder elkaar staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind dit de makkelijkste manier. Nog altijd old-school, maar het werkt prima:

   ...
...    ...

Dat laatste is nodig om *onder* de tabellen verder te gaan met de rest van je pagina.

Een tabel is een blok-element, dus daarnaast kunnen standaard geen andere elementen staan (zoals tekst of een andere tabel). Je kunt dit op een paar manieren oplossen. De mooiste oplossing is met CSS:

...
...
(Overigens zet je CSS-stijlen het liefst in een extern CSS-bestand, maar het gaat hier om het idee.) Een tweede, meer old-school oplossing is om een tabel om de tabellen heen te zetten:
...
...
Succes ermee! :)

Ik ben geen kei in html, codes, oid maken, dus moet ik soms even mijn eigen creativiteit de loop laten, maar het werkt vaak wèl. En ik ga ervan uit dat wanneer je deze vraag op GV moet stellen dat het bij jou al niet veel beter is ;-) Dus als ik jouw was zou ik het zo doen: Maak een tabel met 2 kolommen en 1 rij. Plaats IN die 1e kolom een aparte tabel met het aantal kolommen en rijen die je wilt hebben, en in de tweede kolom net zo. Op die manier (met de webeditor die ik heb) krijg je altijd netjes twee tabellen naast elkaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100