Mijn foto en zelfs tekst is pixelig in photoshop! Er staan allemaal vierkanten naast elkaar als ik inzoom. Hoe kan ik dit veranderen?

Als ik nomaal inzoom in photoshop, bestaat mijn tekst gewoon uit een lijn. Maar nu staan er allemaal vierkanten blokjes in.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je foto bestaat uit weinig pixels, en was waarschijnlijk al niet van zo'n beste kwaliteit. Misschien even eenandere foto proberen?

Weer uitzoomen tot het beeld er normaal utziet. Bitmapafbeeldingen als jpg, png en gif hebben dit probleem altijd. Bij svg-afbeeldingen gaat het wel goed. Ik weet niet of Photoshop die aankan.

Ik vermoed dat je per ongeluk* de resolutie van je foto heel erg klein hebt gemaakt waardoor je foto uit nog maar heel weinig pixels bestaat. Als de foto op die manier is opgeslagen en je hebt het bestand intussen al afgesloten gehad dan is er aan de situatie weinig meer te doen. Zit je nog in je programma en is het bewuste bestand ook nog open dan kun je met ctrl+alt+Z een aantal stappen in je bewerking terug gaan tot het moment dat je de resolutie verlaagd had. *Dat kan met Photoshop inderdaad per ongeluk gebeuren omdat het programma vele "sneltoets"combinaties kent. 1 keer mis tikken en je kunt een van de "geheime" sneltoetscombinaties aan gesproken hebben. - - - Een andere mogelijkheid is dat je een filter op je afbeelding hebt losgelaten. Bijvoorbeeld het mozaïek filter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100