Hoe zorg ik ervoor dat mensen die een typefout hebben gemaakt of naar een verwijderde pagina zijn gegaan netjes worden doorgestuurd?

Stel, mijn website is www.goeievraag.nl; iemand typt in: www.goeievraag.nl/dezemapbestaatniet/. Hoe kan ik ervoor zorgen dat (wat die persoon ook fout typt) dat hij wordt doorgestuurd naar bijvoorbeeld www.goeievraag.nl/pagenotexists.php?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ALS je een webserver als apache gebruikt dan kun je in een .htaccess file een stukje code zetten waarmee gebruikers altijd bij een 404 worden doorgestuurd naar een 404 pagina. Maar.. let op.. je hebt nog meer HTTP error codes. Je zou kunnen overwegen om er meer af te dekken. De OFFICIELE apache documentatie hiervoor staat hier: http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/core.html#errordocument voorbeelden: ErrorDocument 500 http://foo.example.com/cgi-bin/tester ErrorDocument 404 /cgi-bin/bad_urls.pl ErrorDocument 401 /subscription_info.html ErrorDocument 403 "Sorry can't allow you access today" Als je een andere webserver gebruikt (e.g. IIS, Nginx zijn daar ook weer aparte manieren voor die je vind in de documentatie van de betreffende webserver.) E.g. Nginx: zie: http://wiki.nginx.org/HttpCoreModule onder "error_page" directive. voorbeeld: error_page 404 /404.html; error_page 502 503 504 /50x.html; error_page 403 http://example.com/forbidden.html; error_page 404 = @fetch; E.g. IIS: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa478986.aspx --- Dat is de basic oplossing. Wat je eigenlijk wilt is dat datgene waar de gebruiker op zocht meegeven wordt als parameter zodat je de gebruiker kan helpen met toch die content te vinden op je site. Afhankelijk van je webserver geef je die http data door en knal je bijvoorbeeld een search query op je content af met op het scherm "zocht u bijvoorbeeld dit: ? " en dan de top 5 geretourneerd. Zo help je de gebruiker toch nog een beetje e.e.a. terug te vinden wat hij zocht.

Je website heeft een pagina waar gasten heen gestuurd worden als ze iets fouts intypen, bijvoorbeeld fault.html Plaats op die pagina in de header de volgende tekst: De gast wordt dan doorgestuurd naar de pagina die jij wilt.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Meta_refresh

404 pagina aanmaken/stylen. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100