kan je een <div> een background geven?

ik zat laatst naar een broncode van een website te kijken en kopieerde hun images en toen zag ik dat het achtergrond images waren omdat ze heel klein waren en de hele tijd herhaald werden in de div. Ik kon de code niet vinden dus ik vraag me af hoe je kan een achtergrond aan een div geven?

Alvast bedankt,

volledige code graag vanaf:

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een achtergrond geven aan een div, zal door middel van css moeten gebeuren. Je maakt in je css een id aan, en daar zeg je, hoe hoog de div moet zijn, hoe breed de div moet zijn en wat de url is naar de afbeelding. Bijvoorbeeld zo:

Hello World!

Je kunt er zelf mee spelen via deze link: http://www.w3schools.com/cssref/tryit.asp?filename=trycss_background-image Je kan de bovenstaande code kopieren en plakken, maar led wel op dat de enkele quote tekens, vervangen worden door goeievraag, dus die moet je wel weer even terug veranderen. Toegevoegd na 5 uur: Met dank aan rose: Als je een grotere width of height instelt, dan dat de afbeelding daadwerkelijk is, dan zal de afbeelding automatisch herhaald worden, tenzij je deze regel toevoegt: background-repeat:no-repeat; Dus dan wordt het: #imageWithBackground { background-image:url(‘paper.gif’); width:200px; height:200px; background-repeat:no-repeat; } Zie hier de andere opties van 'background-repeat'. http://www.w3schools.com/cssref/playit.asp?filename=playcss_background-repeat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100