Wat is nog een bruikbare taal naast C#?

Ik kan nu redelijk C#, maar ik zou het erg leuk vinden om nog een taal te leren. Welke kan ik het best doen?

Ik heb liever niet C++ of Java. Dat lijkt er zoveel op dat het meer nuance verschillen zijn. Ik heb al een beetje zitten kijken naar python. Is dat wat?

PS: Wel een imperatieve taal. Ik kan een ook beetje Haskell. Maar dat vind ik echt niet leuk, bovendien is het volgens mij ook niet heel zinvol.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou je in tegenstelling tot het eerste antwoord, afraden om VB.NET te leren. Alles wat je in VB.NET kunt, kun je ook in C# maar dan stukken beter (C# is gewoon een betere programmeertaal). Ik zou inderdaad python aanraden om te leren als taal, het is een mooie taal en je kan er ontzettend veel mee. Ook zitten er een aantal voordelen aan ten opzichte van andere talen. (zoals dynamically typed, interpeted (dus ook realtime scripten), er zijn ontzettend veel libraries en de code is heel duidelijk leesbaar) Je zegt dat je liever geen c++ of Java wilt leren, maar ik denk dat dat toch veel nut heeft, beide programmeertalen gebruik je meestal voor net iets andere dingen dan C#. Veel succes met het leren van een nieuwe taal! ps- Hier een link met reacties met wat mensen de beste programmeertalen vinden om op dit moment te leren/gebruiken: http://www.digitalmediaminute.com/article/7750/best-programming-language-to-learn-in-2011

Als je C# beheerst, dan zou je VB.Net kunnen doen. Je kunt dan gebruik maken van dezelfde IDE.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100