Hoe kan ik een logo dat in elkaar overgaande tandwielraderen afbeeldt doen bewegen zodat het een eeuwig ronddraaiend raderwerk laat zien?

er zijn 5 cirkelvormige tandraderwielen,verschillend van doormeter,die met de tanden in elkaar overgaan en dus als 1 beweegt, doet het de anderen via de tandoverbrenging ook bewegen, een programmaatje dat dit kan, een script om met de afbeelding mee te geven zodat het script de tandwielen laat ronddraaien.

Toegevoegd na 6 dagen:
Doordat ik wil leren programmeren , hoop ik ook een antwoord te ontvangen dat een script laat zien in de aard van hetgeen ik nodig heg om de tandraderen langzaam rond te laten draaien, eventueel gekoppeld aan een klik event, maar niet noodzakelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Neem een prog waarmee je in lagen kunt werken. GIMP of Photoshop. 2. Zet ieder tandwiel, compleet getekend, op een eigen laag. Zorg dat tanden in elkaar grijpen, oftewel; let op de mechanica. 3. gooi alle lagen in 1 set van lagen. 4. kopieer de set (compleet met lagen) 5. open de 2e set en verdraai de tandwielen iets ten opzichte van elkaar. Denk om de mechanica. 6. kopieer deze 2e set naar een derde set en draai daar de tandwielen weer net zo veel en dezelfde kanten op ten opzichte van elkaar. 7. stap 6 nogmaals. en nogmaals en nogmaals, en nogmaals. Totdat je genoeg sets hebt om de tandwielen 1 keer rond te hebben gedraaid. 8. set alle sets zichtbaar. 9. exporteer het hele verhaal naar bijvoorbeeld Image Ready. (Die laat de lagen intact.) Image ready zet nu een filmstrip klaar voor je. 10. zet de 1e set tekeningen "open" en de overigen sets "dicht". Dat is je eerste frame van wat een animatie gaat worden. 11. maak een nieuw frame en zet alle sets dicht behalve de 2e set. Dit is het 2e frame van je animatie. 12. doe stap 11 nogmaals maar met de 3e set open. 13. ga door totdat je alle sets 1 keer in een frame hebt staan. 14. Zet de tijdspanne voor de frames. Bv 0,2 seconden. 15. sla op / exporteer optimized for gif. En daar is je Logo, in beweging. Toegevoegd na 1 minuut: Dit is een klad. Zonder acht op mechanica te slaan, want tanden te groot. Je vraag over een bewegend logo kan dus met uitsluitend grafische middelen opgelost worden. En snel als het niet netjes hoeft en niet hoeft te kloppen :-) Toegevoegd na 3 minuten: Deze animatie bestaan uit slechts 2 posities van de tandwielen. 2 sets dus. Maak je er meer, dan gaan de wielen rond draaien ivp heen en weer.

Dat zul je zelf moeten animeren door een aantal verschillende plaatjes van het logo te maken waarin de tandwielen steeds een klein stukje verder zijn, en dat dan als een animated gif-bestandje op te slaan.

Een animated gif is absoluut de beste keus voor nu. In de toekomst zul je met HTML5 ook een hoop kunnen, echter dat staat nu nog in de kinderschoenen (m.a.w. de meeste mensen hebben nog niet de browser die dit ondersteunt). Ik heb een voorbeeld gevonden door te googelen op "HTML5 rotating gearbox".

Bronnen:
http://jsfiddle.net/RpmuE/1/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100