Hoe kan ik met jQuery iets laten wat ook weer verdwijnt als je de muis van de knop haalt?

Ik heb voor mijn website een menu, met uiteraard links naar een andere pagina, nou wil ik dat als je met de muis over zon link gaat, dat er in een andere div komt te staan wat er allemaal op die pagina te vinden is, dus als het ware met a:hover. maar het moet ook weer automatisch weggaan als je de muis van de link afhaalt? het liefst niet een knop gebruiken, want knoppen in een menu zijn lelijk. weet iemand hoe ik dit kan doen? misschien met script?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je als eerste moet doen is het volgende: Maak een element aan (bijv een ) waar de informatie tekst in staat binnen de div waar de tekst verschijnen moet. Per menu-item link waar je informatie wilt tonen. Dus heb je 3 links waar je verschillend informatie hebt, dan heb je 3 spans onder elkaar. Geeft de div waar de spans in staan, een id, bijv link-info. En geef elk span dezelfde id, maar eindigend met een oplopend getal. Zorg dat je corresponderende menulinks ook een id hebben eindigend met dezelfde getal. Als het goed is ziet je structuur bijv zo uit:

// nu de jquery code:

Misschien met een show/hide layer script, waarbij je op de layer de betreffende informatie zet. Alleen werkt dat niet met a:hover. Je zult dan gebruik moeten maken van 'behaviors', zoals onMouseover etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100