Ik moet op mijn website een programma plaatsen (opdracht voor school) waarin ik de rente moet berekenen. Helaas loop ik vast, wie kan mij helpen?

Ik heb op dit moment:VraagAntwoord
Welke soort rente moet je betalen?
value="Enkelvoudige rente" checked> Enkelvoudige rente


value="Samengestelde rente"> Samengestelde rente
Hoe hoog is de rentepercentage die betaald moet worden?
Welk bedrag heb je geleend?
Hoeveel jaar ga je het bedrag lenen?Dit klopt zo ver ik weet, maar hier mee moet ik dus berekeningen kunnen maken maar heb geen idee wat die "berekening()" dan moet zijn. Kan iemand hier mij mee helpen?

Alvast bedankt!

Toegevoegd na 1 minuut:
Ojah, de berekening moet uiteindelijk in een alertbox op springen als ik op "berekenen" klik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe de berekening gaat weet ik niet, maar dit is hoe het in zijn werk gaat: Let op: geef getal 1, getal 2 en getal 3 ook een ID mee (voorbeeld: ) De berekeningen moet je zelf even aanpassen, ik heb maar wat voorbeelden er neer gezet. (+ voor optellen, - voor aftrekken, * voor vermenigvuldigen en / voor delen). En dit zou je dan tussen de head-tags ( en ) kunnen zetten van je HTML document, maar opzich maakt dat niet zoveel uit. Je kan ook de functie in een apart .js bestand zetten. Je gebruikt dan Zorg dan wel dat jouw HTML document en jouwberekening.js bij elkaar in dezelfde map zitten. Toegevoegd na 2 minuten: (als je bovenstaande code kopieert, vervang dan wel even alle enkelvoudige aanhalingstekens met degene die naast je enter zit. GoeieVraag vervangt ze namelijk door een andere soort)

Voor die "berekening()" moet een javascript worden aangeroepen. Ik weet helaas te weinig van javascript om je te kunnen vertellen hoe je het moet schrijven. In ieder geval moet je er naar verwijzen in de -sectie, zoals