Vliegtuig??

Wat gebeurd er als iedereen in de vliegtuig zijn apparaturen toch niet uitzet? Stort het vliegtuig dan neer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zal niet zo zijn dat als iedereen zijn mobiel aan laat staan je gelijk neerstort, gelukkig niet zeg.. Voor zover ik weet kan het mobiele signaal storing veroorzaken, waardoor er natuurlijk wel een verhoogde kans is dat ze neerstorten.

Dan kan er een storing ontstaan in de communicatie tussen het vliegtuig en de verkeerstoren. Op die manier kunnen er inderdaad ongelukken gebeuren.

bij bepaalde mobieltjes is de frequentie gelijk aan degene die van het vliegtuig. waardoor er storingen komen. er zijn zeer weinig mobieltjes waarbij dat echt gebeurd, maar de kans is er toch in theorie waardoor ze dat niet willen riskeren. lochische oplossing vind ik zelf.

praktisch gezien gebeurt er niks. de navigatie en communicatie computers van tegenwordig zijn zo geavanceerd dat een mobieltje daar echt niks mee doet. als dat mogelijk was, zouden ze alle mobieltjes in beslag nemen tijdens de vlucht! je riskeert immers geen honderden miljoenen euro's en de levens van honderden mensen voor een mobiel, toch? er zijn tot nu toe geen vliegtuigen gecrasht door mobiele telefoons, voor zover bekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100