Firefox of Internet Explorer?

Ik lees net dat Firefox in Europa Internet Explorer aan het inhalen is. Waarom eigenlijk, is het zoveel beter? Waarin dan?

Toegevoegd na 14 minuten:
...en zijn er nog andere browsers die wellicht beter dan beide zijn??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf ben ik ook lange tijd op zoek geweest naar een goede webbrowser. Ik was dan ook blij dat Mozilla met Firefox (en daarvoor al Phoenix/Firebird) kwam. Sindsdien ben ik een trouw gebruiker van Firefox en gebruik ik IE alleen nog als het echt nodig is. Dit komt vooral door de gebruikers-interface van IE die me niet bevalt. Bij Firefox voelt het tenminste alsof je echt iets opstart dat je kan helpen om de online zaken prettiger te maken. IE zit me wat dat betreft nogal eens in de weg. Firefox kun je vergaand aanpassen aan hoe je het zelf prettig vindt. Dat vind ik een erg prettige eigenschap. Ook al is Google Chrome misschien een nieuwere en snellere browser toch voel ik me nog steeds prima thuis bij Firefox en start ik doorgaans eerst Firefox op. Maar dat zal er ook mee te maken hebben dat ik Firefox inmiddels alweer jaren gebruik en er daardoor aan gewend ben (zoals anderen IE gewend zijn).

Bronnen:
http://google-chrome.startpagina.nl
http://mozilla-firefox.startpagina.nl
http://www.mozbrowser.nl

Firefox is kleiner, sneller en dmv de vele plugins heel makkelijk naar jou wensen aan te passen. Als je er echt het fijne van wil weten moet je het artikel op onderstaande site maar eens doorlezen. Toegevoegd na 12 minuten: Ervaring heb ik er nog niet mee maar ik lees wel veel goeie berichten over Google Chrome.

Bronnen:
http://pc-en-internet.infonu.nl/software/9...
http://www.winmag.nl/artikel/2327840/revie...

Firefox is inderdaad aan het inhalen, maar ik denk dat het niet zo eenvoudig is, om te stellen dat Firefox beter is. Het is maar net wat je zelf handig vindt, en hoe je je browser gebruikt. Ik gebruik ze al heel lang allebei. Er zijn gewoon wat kleine verschillen. In IE kun je wat sneller een plaatje of iets dergelijks uit je cache opvissen, en Firefox gaat weer heel handig met wachtwoorden om. En zo zijn er tientallen kleine verschillen. Als je het zelf wilt weten; gewoon eens installeren, en kijken of je het prettig vindt. Zo niet, gooi je het eraf, en ga je lekker verder met IE :-)

Toch is Google Chrome beste. Die is sneller, simpeler uiterlijk maar stukken beter maar dus overzichtelijk. Perfect

Wat mij betreft neem ze allebei. Ik heb er drie zelfs. Firefox, intrnet explr en google chrome. Maar gebruik meestal internet explorer. Gewoon gewend...

Firefox is kleiner en sneller. En door de vele plugins makkelijk in gebruik. Internet Explorer gebruik ik maar heel zelden nog.

Het is niet zozeer dat meer mensen overgaan naar Firefox maar vroeger had iedereen gewoon standaard Internet Explorer. Je kunt nu kiezen uit veel meer browsers, zoals Opera, Firefox, Google Chrome enz. Persoonlijk liet Firefox me de laatste tijd erg in de steek :-( Ben toen overgegaan op Google Chrome en oh! wat ben ik daar blij mee! Snel en stabiel en heel veel handige extensies.

Bronnen:
eigen ervaring.

Google Chrome, sinds ik die heb wil ik nooit meer terug naar IE! Ik heb Firefox ook even geprobeerd, maar ik hoef al die ad-ons niet, en voor mij werkt Google Chrome gewoon het fijnst: snel en overzichtelijk :-)

Ik kan slechts uit eigen ervaring spreken, maar door de vele plugins van FireFox heeft deze mijn voorkeur. Chrome zou ik niet nemen omdat ik niet zo'n voorstander ben van een spion op mijn pc. Er zijn veel mogelijkheden qua browsers. De beste optie blijft daarom zelf testen en proberen welke JIJ het fijnste vindt werken.

Ik gebruik al jaren Firefox omdat het kleiner is en leuke add on's kent. En al die meldingen over veiligheidslekken in IE maken een mens ook niet vrolijk.

Omdat ik er onderhand van overtuigd ben dat Windows allerlei spionageshit meestuurt met hun applicaties die je computer gaan storen op het moment dat je bijv. een niet legaal Office pakket op je computer hebt staan. Firefox staat los van Windows en heeft geen belang bij het opsporen van "illegale" software. Windows wel en dat zullen ze zeker ook doen. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel dus dat Firefox de betere oplossing is. Het werkt ook beter buiten wat ik hierboven noemde. Probeer het eens, kost niets, gratis updates. Alleen dat emailprogramme van ze is een draak, ik kan er niets mee. (kan weer aan mij liggen) Toegevoegd na 2 minuten: En kijk inderdaad ook eens bij Google Chrome.

Internet Explorer houdt zich veel minder aan Open Standaarden (google op: ACID-test). Internet Explorer is zeer berucht vanwege allerlei veiligheidslekken, zoals met ActiveX. Internet Explorer biedt er weinig o erg onhandige mogelijkheden om reclame te blokkeren. Firefox is een doorontwikkeling van Netscape - Netscape was vroeger de tweede grootste browser. Daar profiteert Firefox ook nog wel van. Maar de beste/leukste is Opera. Die kan 't best aan eigen wensen aangepast worden, en de meeste reclame blokkeren is een fluitje van een cent.

DAt IE een slechte browser is, wordt uit de reacties wel duidelijk. Veel veiligheidslekken, niet snel en een omslachtige bediening. Chrome wordt hier als een snelle browser gepresenteerd. Niemand noemt de browser Safari. SInds ik Safari gebruik, weet ik wat een goed en vooral snelle browser werkelijk is. Handig in gebruik, blokkeert popup vensters met een muisklik, is razendsnel en ziet er mooi uit. Echt een Hulpmiddel met de hoofdletter H. Safari is eigenlijk de enige browser die ik gebruik. Toch zitten er meerdere browsers op mijn computer zoals FireFox, Chrome en Opera. Internet Explorer gebruik ik al een aantal jaren helemaal niet meer. Internet Explorer wordt niet voor niks ook wel Internet Exploder genoemd. Dus FireFox of Explorer? FIREFOX, zeker weten en verwijder Internet Explorer maar helemaal van je computer.

Als ik de keuze heb tussen Firefox of Internet Explorer dan gaat mijn voorkeur uit naar Firefox omdat het iets kleiner en iets sneller is dan Internet Explorer. Als ik jou was zou ik Firefox naast Internet Explorer installeren, er zijn sites die net iets anders reageren onder IE dan onder FF. Soms moet ik dus noodgedwongen even terug naar IE. Aangezien ik nogal regelmatig gebruik maak van Twitter voor meerdere accounts, is FireFox echt een uitkomst. In FireFox kun je namelijk het programmatje Echofon installeren waarbij je makkelijk de tweets van je volgers kunt lezen en makkelijk tweets kunt plaatsen. Er zijn wel meerdere van die programma'tjes, maar ik ben er voor IE of voor Google Chrome, waar ik ook veel mee werk, nog geen tegengekomen die ook meerdere accounts ondersteund. Zoals hierboven al eerder aangegeven ben ik nu aan het switchen naar Google Chrome, omdat dit nog sneller is en beduidend minder ruimte en processor capaciteit inneemt dan FF & IE. Enige nadeel is dus dat ik mijn Echofon dan helaas niet meer kan gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100