Hoe kan het dat als je op Google Zoeken een link aanklikt, er automatisch een bestand wordt gedownload zonder dat je daar opdracht toe geeft?

Ik zocht n.a.v. een vraag over het spel Incognito informatie over dat spel. Ik klik een link aan op Google en meteen, zonder dat ik de betreffende site heb kunnen bekijken, wordt er een file gedownload op mijn harde schijf. Even later klik ik een andere link aan, en hup, wéér! Zonder dat ik ook maar iets van die hele website heb gezien! Hoe is het mogelijk en is dat niet illegaal? Ik heb immers niet om een download file gevraagd, maar wil gewoon informatie opzoeken en lezen, verder niks. Het is iets van de laatste tijd, merk ik; eerder heb ik dat niet meegemaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk heb je, hoewel dat wordt aangegeven, niet gezien dat het om een PDF of DOC gaat. En staat je browser zó ingesteld, dat bij dit soort extensies gedownload moet worden ipv geopend. Dat is te wijzigen in de extra opties van je browser. Voor alle extensies kun je daar aangeven, wat er moet gebeuren. Zelfs dat er eerst gevraagd moet worden wat jij wil.

Ik zie wel wat doc-bestanden die je kunt aanklikken en dan krijg ik in Firefox - tenzij je dat anders ingesteld hebt - de keuze om het bestand te downloaden of om het te openen met bijvoorbeeld notepad/kladblok. Kan het zijn dat je ooit ergens hebt ingesteld dat zulke bestanden standaard gedownload moeten worden? Anders even controleren (in FF is dat: extra-opties- toepassingen -> DOC-bestand, daarachter kun je kiezen voor 'altijd vragen').

Waarschijnlijk merk je hetvolgende. Google geeft ook linkjes naar bestanden weer, als je daarop klikt worden die inderdaad direct gedownload (daar geef je namelijkopdracht toe door deze aan te klikken). Deze linkjes zijn te herkennen omdat er voor de link tussen blokhaakjes het bestandstype staat b.v [DOC] of [PDF].

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100