Waarom start mijn browser altijd met een minimaal scherm zodat ik deze zelf moet maximaliseren?

Elk internetscherm wat ik open start op halve grootte.

Internet Explorer

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je met je rechtermuisknop op het icoontje klikt zie je "eigenschappen" klik daar met links op en selecteer dan bij "uitvoeren" voor gemaximaliseerd. Succes! Toegevoegd op 13-05-2009 13:58:53 Daarna altijd je browser "maximaal" afsluiten. Als je diverse vensters open hebt, dan moet je er bij afsluiten van die vensters altijd voor zorgen dat het laatste dat je sluit gemaximaliseerd is.

Geen idee waarom, maar ik heb er zelf ook last van. Wat bij mij helpt is het volgende: eerst vergoten, dan verkleinen, dan weer vergroten en afsluiten. Daarna weer openen en als het goed is is het dan vanaf dat moment full-screen. Ik weet in ieder geval dat als je je browser verkleind afsluit dat hij daarna ook weer verkleind opent.

Nog makkelijker (voor de toekomst) is 't installeren van IEmaximizer: http://jiisoft.com/iemaximizer/Default.aspx Hoef je verder nergens meer om te denken. Kan je ook nog eens popups mee uitschakelen (mocht je dat willen).

Klik met je rechtermuisknop op het ikoontje waarmee je IE start, of op het menu-item als je via het startmenu werkt. Kies dan in eigenschappen voor Gemaximaliseerd starten. Je eerste scherm is dan in orde, dat start dan altijd gemaximaliseerd. Maar als vanuit dat eerste scherm nieuwe IE-schermen worden geopend, of als een _ander_ programma (bijvoorbeeld je mailprogramma) IE opent, werkt het nog niet. Om dat ook goed te krijgen, moet je IE eerst weer op het "halve scherm" zetten. Dat doe je door in IE Alt-Spatie in te typen en dan te kiezen voor "Vorig formaat". Nu trek je de randen van het IE-venster met de muis tot de gewenste grootte - normaal gesproken zo groot als je scherm. Nu heb je bijna hetzelfde als een gemaximaliseerd venster. Sluit nu alle andere vensters van IE, zodat dit venster het enige overgebleven venster is. Nu houd je de Shift-toets op je toetsenbord ingedrukt. Terwijl je dat doet, dubbelklik je op het IE-ikoontje dat linksboven in de taakbalk staat. IE zal sluiten, maar nu zal IE de afmetingen en de positie van je scherm opslaan. Om te controleren of het werkt open je IE en type je Control-N. Het nieuwe scherm moet, als het goed is, de zojuist ingestelde afmetingen en positie hebben. Alles blijft nu goed ingesteld, totdat je een webpagina tegenkomt die zelf de afmetingen van het scherm instelt. Om dat te voorkomen, moet je in het hoofdmenu onder Tools - Options (of Extra - Opties) instellen dat webpagina's de afmetingen en de positie van je vensters _niet_ mogen veranderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100