Ik heb draadloos internet maar ik heb niet overal verbinding in huis. Hoe kan ik dit oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je zou de modem kunnen verplaatsen, volgens de theorie zou het weinig uit moeten maken, de praktijk wijst echter anders uit. als je de modem op een wat hogere plek hangt en de atenne vrij is, scheelt dat. ook kunnen betonnen muren een belemmering zijn, zeker als het steunmuren zijn.

Veel moderne huizen hebben zulke dikke muren met veel staal in het beton. Hierdoor komt niet het netwerk door verdiepingen ed. Je kan een tweede station aansluiten het netwerk wat je aan de andere kan van je huis zet.

als je de mogelijkheid hebt, zou je kunnen proberen om de router ergens buiten (goed beschermd uiteraard) te plaatsen, alle signalen hoeven dan alleen maar door deuren en ramen: weinig verlies van sterkte.

Je kunt op een goedgekozen plek in je huis een repeater neerzetten, die het signaal opnieuw versterkt en herhaalt/doorgeeft.

Ik heb hetzelfde gehad en na een extra versterker en alle trucs hierboven genoemd (behalve mijn modem buiten hangen) heb ik mijn modem gezet daar waar ik mijn laptop het meeste gebruik en mijn pc weer aangesloten op een draadje. Ik weet het het is niet de oplossing waar je op zit te wachten maar het is megafrustrerend om telkens maar zonder signaal te zitten.

Ik heb het zelfde probleem bij iemand ondervonden, allemaal dikke muren en metalen deuren. De router stond achter de TV, ik heb deze aansluiting aangepast en heb toen de router in de hal/gang geplaatst ongeveer 10 cm onder het plafond. Het heeft gewerkt want in alle kamers kunnen ze heerlijk genieten van het draadloze netwerk. De hal staat vaak in contact met alle kamers en trappen, dus daarmee verklein je de storingen en beperkingen. Succes !! Mvg, Nick

1 ding, draadloos blijft altijd beroerd wat je ook doet. het beste is gewoon een vaste kabel doortrekken dan heb je stabiele en zekerheid van verbinding. maar goed met draadloos kun je meerdere acces points aanschaffen (versterkers), deze ontvangen het signaal van je modem en versterken het weer om door te sturen naar de pc. ik weet niet hoe groot je woont en hoe alles gebouwd is(waar bijvoorbeeld de meterkast zit met je modem) maar zodra die direkt door muren heen moet blijft het aankloten. nogmaals draadloos heeft nooit volle zekerheid zeker als je wat ruimer.

Bronnen:
http://www.kieskeurig.nl/draadloos_access_...

Ik denk dat dat licht aan de kwaliteit van de router. Ik heb zelf een linksys. En daar kan ik op de 2 de verdieping, en buiten mee internetten en natuurlijk ook beneden.

Ik heb ooit een soortgelijke vraag gesteld, misschien heb je er wat aan.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/mogelijkhed...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100