vraag over KPN Modem/Router

Mijn vraag is of ik met een LAN kabel ook toegang kan krijgen tot de router/modem van kpn (het gaat om de instellingen en het interface). Zo ja, hoe moet ik dat doen?
Het gaat namelijk om een alles-in-een pakket: Internet (onbeperkt)-bellen-tv. En het is een modem en router in een waar de telefoon ook nog op aangesloten staat. Wij willen namelijk draadloos kunnen internetten met onze laptop in huis. Het probleem is dat er natuurlijk een wachtwoord op zit die ik niet weet. Daarom zou ik graag bij de instellingen willen kijken en als dat mogelijk is, het wachtwoord te weten en eventueel te wijzigen. Ik heb ooit eens in een computerblad gelezen dat je via een ip-adres bij de instellingen van je router kon komen. Ik heb al via Start>CMD>ipconfig via de webbrowser te proberen om bij de instellingen te komen maar dat was zonder succes. Mijn specificaties zijn: Desktop computer met ingebouwde WLAN ontvanger, Windows 7 Home premium, Intel Core 2 Quad Q8200 processor, Nvidia geforce 9600 GT videokaart, Medion (nog wat) moederbord. Misschien was de hardware een beetje overbodig maar dat was alleen voor de zekerheid. Ik ben blij met elke suggestie. Bij voorbaat dank.

Toegevoegd na 13 uur:
Was ik vergeten te zeggen: Ik kan de router/modem wel zien via netwerk centrum. dit zie ik dan als naam: SX551DBEF04 ik kan dubbel-klikken en dan krijg ik een leeg venster. Maar in ieder geval wel bedankt voor alle antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle routers hebben een ingebouwde web interface. Sluit je laptop aan via de kabel. Zet de WIFI uit. Dan ip opvragen via Start>CMD>ipconfig, daar zie het IP van de gateway (je router). Als je met internet explorer daar naartoe surf, moet je het inlogscherm zien. (login en usernaam moet je vinden inde KPN documentatie) Als je daar inlogt kan je WIFI instellingen aanpassen en een nieuw sleutel opzetten.

Begin eens in je webbrowser te gaan naar één van de volgende adressen: http://192.168.0.1 http://192.168.1.1 http://192.168.0.254 http://192.168.1.254 Ik denk dat je bij één van deze vier de configuratiepagina van je router te zien krijgt. De inloggegevens heb ik niet voor je, maar die zijn wellicht te vinden in je dokumentatie.

Ik help je wel ;) Stap1: Ga naar http://www.watismijnip.nl. Stap2: Kopieer de cijfers. Stap3: Plak die in je browser en druk op enter. Stap4 Nu zit je in je router. Hier is het mogelijk om je instellingen te veranderen. Maar je kan het beste gewoon op de onderkant van de experia box kijken daar staat namelijk een WEP code, Dat is de sleutel van je wifi en die dien je in te voeren als code sleutel bij je laptop. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100