Heb je als webdesigner beslist diploma's nodig, en zo ja welke zijn het beste?

Of is aantonen wat je al gemaakt hebt al prima om er een baan in te vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Opleiding is wel belangrijk maar praktijk ervaring is vele malen belangrjiker voor webdesigners. Je dient in je portfolio aan te kunnen tonen wat je kunt. Je kunt deze dingen niet zomaar, je dient te stoeien met html, css, photoshop, etc. Hierdoor krijg praktijk ervaring in deze zaken. Mocht je echt een opleiding willen doen kun je kijken naar opleiding als grafisch ontwerper of communicatie en multimediadesign en nog een groot aantal opleidingen.

Als je goed bent en je kunt dit ook aantonen met voorbeelden van je reeds gemaakte werk, dan heb je echt geen diploma's nodig.

Ik denk dat als jij een mooie portofolio kunt overleggen van jou werk voor sommige werkgevers meer dan genoeg is om je aan te nemen, wel is het zo dat in deze crisistijden er weer meer gevraagd en geëist kan worden.

Een portfolio zegt zoveel meer dan een diploma. Maar wellicht is het wel handig om iets van ICT te doen?

Je hebt niet beslist diploma's nodig. Vooral als je voornamelijk creatief bezig wil zijn is een goed portfolio het allerbelangrijkste. Een opleiding kan je voornamelijk dingen leren over usability, techniek en psychologie. Tevens kun je je creatief ontplooien in die periode dus het is zeker wel een aanrader.

Vraag jij je aannemer om diploma's als je je badkamer laat verbouwen of maak je gebruik van zijn (of je eigen) referenties?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100